Bespaar ruimte met het horizontale voorraadvat

Omdat een warmtepomp op een veel lagere snelheid warm water maakt dan een cv-ketel, is het noodzakelijk om de gewenste hoeveelheid water te verwarmen en op te slaan in een voorraadvat. Om bij een all-electric warmtepompsysteem de woning zonder gas van warm water te voorzien, zijn voorraadvaten zelfs onmisbaar. Om in deze behoefte te voorzien, is er een ruime keuze aan hoogwaardige RVS voorraadvaten beschikbaar, waaronder de nieuwe horizontale voorraadvaten (WPV-H).

Dankzij de uitbreiding van de productlijn met een horizontaal voorraadvat, is voor elke Nederlandse woning een geschikt voorraadvat met grootse prestaties te vinden. Dit model voorraadvat is bijvoorbeeld ideaal om weg te werken achter een knieschot of schuindakconstructie. Op deze manier blijft zoveel mogelijk vloeroppervlakte beschikbaar voor andere doeleinden.

De WPV-H van Itho Daalderop

 • Langer warm water dankzij uniek ontwerp met langere instandhouding van gelaagdheid;
 • Minimaal stilstandverlies dankzij maximale isolatie;
 • Meer inhoud dankzij ontbreken spiraal: vergelijkbaar met 20% grotere conventionele vaten;
 • Door het ontbreken van een spiraal heeft het voorraadvat in verhouding 20% meer inhoud dan conventionele vaten;
 • Fraaie omkasting;
 • Bespaart ruimte: te plaatsen achter knieschot of onder dakconstructie.


Ingewikkelder dan een staand vat

Uiteraard is het vat goed geïsoleerd om de stilstand verliezen te minimaliseren maar de gebruikte techniek voor het horizontaal voorraadvat is vooral bijzonder door de unieke insert, die het laden van het vat en het in- en uitstromen van het water optimaliseert waardoor het rendement en tapvolume van het vat zo hoog mogelijk is.

Directeur innovatie Erik Caelen geeft aan dat het ontwikkelen van een horizontaal voorraadvat ingewikkelder is dan van een staand vat.

Lees meer over ruimtebesparende binnenklimaatoplossingen voor bestaande bouw

Directeur innovatie, Erik Caelen | Itho Daalderop

“Het was niet per se een voor de hand liggend project, maar voor dit product stond het horizontale formaat bovenaan het programma van eisen. Daarmee kun je hem in een heleboel woningbouwsituaties wegwerken, bijvoorbeeld achter, onder of in een knieschot, terwijl zoveel mogelijk vloeroppervlakte beschikbaar blijft voor andere doeleinden”


Belangrijke voordelen

Alle voorraadvaten van Itho Daalderop bieden belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele vaten, waarin een spiraal in aanwezig is om warmte over te dragen. Zo zijn er geen koudere zones in het voorraadvat aanwezig, omdat de gehele inhoud van het voorraadvat buiten het vat wordt opgewarmd. Dit zorgt voor meer warm water en ook de legionella-ontsmetting verloopt hierdoor veel effectiever. 

Een ander voordeel is dat door het ontbreken van een spiraal meer netto-inhoud van het voorraadvat beschikbaar is. Dit betekent dat de voorraadvaten qua beschikbaar warm water vergelijkbaar zijn met 20% grotere conventionele vaten.


Meest duurzame RVS vaten productielijn

De voorraadvaten van Itho Daalderop worden ontwikkeld en geproduceerd in de productiefaciliteit in Tiel. Eind 2019 is daar de meest duurzame productielijn voor RVS voorraadvaten ter wereld opgezet. Dankzij het feit dat Itho Daalderop producten specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkelt, zijn deze voorraadvaten perfect toepasbaar in Nederlandse woningen.


Te combineren met verschillende warmtepompen

Het horizontale voorraadvat kan worden toegepast bij de warmtepompen WPU (water/water-warmtepomp) maar kan ook met warmtepomp Amber (buiten opgestelde monoblock lucht/water-warmtepomp) en warmtepomp HP-S (split-unit lucht/water-warmtepomp).

Om de horizontale WPV-H vaten met warmtepomp Amber of split-unit HP-S te combineren, is de I-WPV Laadmodule benodigd. Dit is een losse module die nodig is wanneer de warmtepomp zelf alleen warm systeemwater (cv-water) produceert, en geen direct warm tapwater. De laadmodule en warmtepomp samen zorgen er dan voor dat het water in het horizontale voorraadvat opgewarmd wordt.


Waarom kiezen voor een horizontaal voorraadvat?

Door het toepassen van de horizontale voorraadvat heb je een hoog warmwatercomfort tegen minimale ruimte.

 • Bespaar ruimte: te plaatsen achter knieschot of onder schuindakconstructie;
 • Rond voorraadvat, geïntegreerd in een strakke vierkante omkasting;
 • Maximale isolatie zorgt voor een minimaal stilstandsverlies;
 • Door het ontbreken van een spiraal heeft het voorraadvat in verhouding 20% meer inhoud dan conventionele vaten;
 • Verkrijgbaar in 200, 240 en 270 liter;
 • Eenvoudig te combineren met warmtepompen WPU, Amber en HP-S.


Productlijn direct verwarmde voorraadvaten

WPV 3G (50x50)

Beperkt vloeroppervlakte van slechts 0,25 m2.

Direct naar:

WPV-H

Bespaart ruimte: te plaatsen achter knieschot of onder schuindakconstructie.

Direct naar:

WPV 3G (60x60)

Grootste hoeveelheid warm tapwater op een vloeroppervlakte van slechts 0,36 m2.

Direct naar:

Naar productoverzicht >
Het laatste nieuws & actualiteiten


Heeft u vragen?

Neem contact op