Over ons

Itho Daalderop. Alles in huis voor een duurzaam thuis

Wij zijn Itho Daalderop. We hebben alles in huis om Nederland verder te verduurzamen. Vanuit onze missie ‘Climate for life’ leveren we duurzame, energiezuinige oplossingen op het gebied van koelen en verwarmen, ventilatie, warm water, regeltechniek en duurzame opwekking. Om zo een comfortabel en gezond binnenklimaat te creëren. Liefst 100% all electric en energieneutraal. Sterker nog, wij maken energieneutraal wonen, volgens de klimaateisen van morgen, vandaag al mogelijk. En, zoals we al alles in huis hebben om energieneutraal te wonen, is ons volgende doel: volledig energieneutraal produceren in 2030. Duurzaamheid zit in ons DNA. Met onze eigenschappen ‘100% gasloos’, ‘100% Nederlands’ en ‘100% doen’ hebben we ‘Alles in huis voor een duurzaam thuis’.


Itho Daalderop = 100% gasloos

Wij geloven in een wereld die niet afhankelijk is van gas. Waarom zouden wij de aarde uitputten als er zo veel alternatieve energiebronnen beschikbaar zijn? Daarom focussen we ons op 100% electric oplossingen. Dát is bij ons de norm. Wij leveren nu al alles om dit mogelijk te maken. Van warmtepomp voor ieder type bron tot ventilatiesysteem, alles gevoed door alternatieve energie. Welk huis ook, groot of klein, oud of nieuw, in een grote stad of op het platteland, elk huis moet all-electric kunnen zijn. Niet kunnen is geen argument meer. Wij zijn er klaar voor om de knop definitief om te zetten.


Itho Daalderop = 100% Nederlands

Wij zijn een Nederlands tech- en maakbedrijf met een eigen productielocatie in Nederland. We ontwikkelen en produceren dus alles lokaal, zonder onnodige productiekilometers. Al onze producten worden speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse woning én in Nederland geproduceerd. We kennen deze Nederlandse woning dan ook van binnen en van buiten. Daardoor zijn al onze producten speciaal afgestemd op onze klimaatomstandigheden en gebruikerswensen. We begrijpen hoe het in Nederland werkt. En dat werkt.


Itho Daalderop = 100% doen

Heel veel bedrijven hebben het over duurzaamheid. Maar je bereikt pas iets als je het écht doet. Daarom hebben wij onze mouwen opgestroopt en gaan we al decennia voor duurzaamheid. Zo zijn wij al ruim 20 jaar marktleider in de energieneutrale nieuwbouw. Onze organisatie is zo ingericht dat we snel en effectief kunnen schakelen. We zitten bovenop (lokale) marktontwikkelingen en kunnen daar als geen ander meteen op inspelen, omdat we ontwikkelen en produceren in Nederland. Want duurzaam denken is goed. Duurzaam doen is beter.
Onze Awards en nominaties op een rij:

2024
Ons DuoZone Reno systeem ontving een nominatie voor de VSK Award in de categorie Gezond & Comfort. De jury noemt balansventilatie met warmteterugwinning (WTW) de nieuwe standaard en ziet in ons systeem een oplossing om een ventilatiesysteem op te waarderen met zo min mogelijk kosten, materiaal en overlast.

2022
Vincent – gewonnen in de categorie Energietransitie
HRU 400 QuattroZone – genomineerd in de categorie Gezond & Comfort.

2018
Green Energy Smartboiler – genomineerd in de categorie Digitaal en Slim
Spider – winnaar in de categorie Digitaal en Slim.

2016
Ons Zero Energy Concept wint een VSK Award in de categorie Systeemoplossingen.

2012
Flat Energy Cube wint de VSK Award in de categorie Aarde.
QualityFlow wordt genomineerd in de categorie Lucht.

2008
DemandFlow van Itho, een vraaggestuurd ventilatiesysteem, wint een VSK Award. De opvolger van de CombinAir, de CombinAir Cool, wordt genomineerd voor een VSK Award.

2006
De Itho Energiewoning wint een VSK Award.
Ook de Daalderop CombinAir, een hybride lucht/water warmtepomp, wint een VSK Award, en wel de publieksprijs.

2004
De Itho CVE, een gelijkstroom centrale ventilatiebox genomineerd voor een VSK Award.
De Itho Energiewoning wordt genomineerd voor een VSK Award.

2002
Daalderop MultiSolar, een zonneboiler-combi, krijgt een nominatie voor een VSK Award.
De Itho HR-afzuigkap wint een VSK Award.

Internationaal

Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties: Schiedam (Sales, Marketing en Service) en Tiel (R&D en Operations/fabricage). In België is er een vestiging in Zellik, nabij Brussel. De afgelopen jaren is er flink marktaandeel verworven in Europa en we hebben wereldwijd samenwerkingsverbanden. In totaal werken er bij de Climate for life Group 450 medewerkers.

Climate for Life Group

Itho Daalderop, Klimaatgarant en Trans-id zijn onderdeel van Climate for life Group, oftewel CFL. Het moederbedrijf van CFL is NIBE Industrier AB en CFL is onderdeel van de business area NIBE Climate Solutions. Meer informatie over NIBE Industrier AB vindt u hier.

Klimaatgarant is opgericht in 2012 om gemeentes en projectontwikkelaars te helpen bij de economisch verantwoorde ontwikkeling van energieneutrale woningen en woonwijken. Klimaatgarant zorgt voor de best mogelijke energieprestatie van woningen, veelal met producten van Itho Daalderop. Zij combineren daarbij technieken en concepten die zichzelf in duizenden woningen bewezen hebben. Klimaatgarant investeert in deze installaties en verhuurt deze aan de eigenaar van het gebouw. Daarbij bieden zij de garantie dat de installaties daadwerkelijk zuinig zijn; ook in het gebruik. Hiermee biedt Klimaatgarant een unieke combinatie in de Nederlandse woningbouw: ontwerp, aanleg, financiering, onderhoud én prestatiegarantie voor energiezuinige installaties. De nauwe samenwerking tussen Itho Daalderop en Klimaatgarant biedt samen dé totaaloplossing voor nul-op-de-meter-projecten. 

Trans-id is als onderdeel van Klimaatgarant gespecialiseerd in de energietransitie met klimaatoplossingen voor de bestaande bouw. Zij begrijpen dat de overgang naar duurzame energie een grote uitdaging is en dat er geen one-size-fits-all oplossing bestaat. Daarom bieden zij 3 gestandaardiseerde klimaatoplossingen die simpel aan te passen zijn naar uw woningbezit en energiebehoeften.

Die oplossingen zijn niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de bewoner / huurder. Door energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen, besparen zij aanzienlijk op energie- en onderhoudskosten en tegelijkertijd dragen de woningen bij aan een betere en duurzame toekomst.