Onderhoud ventilatie, vooral nu!

Een goed geventileerde woning zorgt voor comfort én een gezond binnenklimaat.

Daarom is ventileren één van de belangrijkste pijlers binnen het productassortiment van Itho Daalderop. Nederlandse woningen worden steeds beter geïsoleerd, waardoor goed ventileren steeds belangrijker is geworden. Daarbij is de werkomgeving van veel werkende Nederlanders de afgelopen maanden flink veranderd met de noodzaak om thuis te werken. En meer mensen in een woning vraagt om een goed werkend ventilatiesysteem om het binnenklimaat gezond te houden. Ventileren van woningen is dus belangrijker dan ooit!Uw bijdrage als professional

Voor u als professional ligt er een belangrijke taak op het gebied van woningventilatie. 

  1. Stimuleer bewoners voldoende te ventileren
    Veel bewoners beseffen zich niet dat ventileren van de woning erg belangrijk is voor hun gezondheid. Zeker aangezien er meer gezinsleden aanwezig zijn in de woning. Wijs bewoners er dus op dat ze (extra) moeten ventileren en dat dit vrij eenvoudig is. Stel bijvoorbeeld de automatische stand in, zet de ventilatie een standje hoger en zorg dat de ventilatierooster open staan. 
  2. Reinig en onderhoud ventilatiesystemen
    Biedt bewoners proactief aan het ventilatiesysteem te reinigen of een service- en onderhoudscontract af te sluiten. Ook kunt u planmatig onderhoud vervroegen bij wooncomplexen. U kunt bewoners ook stimuleren de ventilatieroosters (indien aanwezig) regelmatig schoon te maken. 
  3. Vervang filters van ventilatiesystemen met warmteterugwinning
    Biedt bewoners proactief aan de filters in het wtw-ventilatiesysteem te vervangen. Itho Daalderop adviseert de filters te vervangen op het moment dat de vuilfilterindicatie in werking treedt (lampje knippert oranje/signaal op HMI).


Slim ventileren

Ventileren wordt steeds slimmer gedaan, waardoor de ventilatie-oplossingen weinig energie vragen en waarbij ook warmteterugwinning steeds belangrijker wordt. Belangrijk hierbij is het ventileren op het juiste moment en in de juiste hoeveelheden. Het ontwikkelen van ventilatie-oplossingen die hieraan voldoen én zelfs de verwachting overtreffen, is Itho Daalderops uitdaging. Hier hebben we een luchtmacht team voor die dagelijks vol passie hiermee aan de slag gaat. U leest er meer over in onze brochure.


Itho Daalderop staat met haar oplossingen voor een comfortabel én gezond binnenklimaat - en dit ook nog eens heel energiezuinig. Eén van de pijlers hierin zijn de ventilatie-oplossingen. Ventileren is altijd al heel belangrijk geweest in een woning, maar door de steeds beter geïsoleerde woningen van tegenwoordig krijgt ventilatie eindelijk de aandacht die het verdient. Een goed geventileerde woning zorgt immers voor comfort én een gezond binnenklimaat. Bovendien wordt het ventileren ook steeds slimmer gedaan, waardoor de ventilatie-oplossingen weinig energie vragen en waarbij ook warmteterugwinning steeds belangrijker wordt. Belangrijk hierbij is het ventileren op het juiste moment en in de juiste hoeveelheden. Het ontwikkelen van ventilatie-oplossingen die hieraan voldoen én zelfs de verwachting overtreffen, is onze uitdaging. Hier hebben we een luchtmacht team voor die dagelijks vol passie hiermee aan de slag gaat.Ventilatie-oplossingen Itho Daalderop

Itho Daalderop heeft vele ventilatie-oplossingen ontwikkeld. Van een basisventilatiesysteem tot een volledig vraag gestuurd ventilatiesysteem per vertrek. Deze oplossingen worden toegelicht in een overzichtelijk brochure, wel zo makkelijk. Tevens vindt u de ventilatie-oplossingen in het overzicht hieronder.

Schema ventilatie-oplossingen


Rekentools die helpen om de juiste ventilatieberekening te maken

Rekenplatform

Neem een kijkje op bij onze referentieprojecten voor inspiratie

Referentieprojecten

Wilt u een afspraak met één van onze accountmanagers?

Afspraak maken