Excelleren in ventileren

Een goed geventileerde woning zorgt voor comfort én een gezond binnenklimaat.

Daarom is ventileren één van de belangrijkste pijlers binnen het productassortiment van Itho Daalderop. Nederlandse woningen worden steeds beter geïsoleerd, waardoor goed ventileren steeds belangrijker is geworden. Daarbij wordt er veel meer thuisgewerkt dan ooit. En meer mensen in een woning vraagt om een goed werkend ventilatiesysteem om het binnenklimaat gezond te houden. Ventileren van woningen is dus belangrijker dan ooit!


Slim ventileren

Ventileren wordt steeds slimmer gedaan, waardoor de ventilatie-oplossingen weinig energie vragen en waarbij ook warmteterugwinning steeds belangrijker wordt. Belangrijk hierbij is het ventileren op het juiste moment en in de juiste hoeveelheden. Het ontwikkelen van ventilatie-oplossingen die hieraan voldoen én zelfs de verwachting overtreffen, is onze uitdaging. U leest er meer over in onze brochure.


Ventilatie-oplossingen Itho Daalderop

Itho Daalderop heeft vele ventilatie-oplossingen ontwikkeld. Van een basisventilatiesysteem tot een volledig vraag gestuurd ventilatiesysteem per vertrek. Deze oplossingen worden toegelicht in een overzichtelijk brochure, wel zo makkelijk. Tevens vindt u de ventilatie-oplossingen in het overzicht hieronder.


Uw bijdrage als professional

Voor u als professional ligt er een belangrijke taak op het gebied van woningventilatie. 

  1. Stimuleer bewoners voldoende te ventileren
    Veel bewoners beseffen zich niet dat ventileren van de woning erg belangrijk is voor hun gezondheid. Zeker aangezien er meer gezinsleden aanwezig zijn in de woning. Wijs bewoners er dus op dat ze (extra) moeten ventileren en dat dit vrij eenvoudig is. Stel bijvoorbeeld de automatische stand in, zet de ventilatie een standje hoger en zorg dat de ventilatierooster open staan. 
  2. Reinig en onderhoud ventilatiesystemen
    Biedt bewoners proactief aan het ventilatiesysteem te reinigen of een service- en onderhoudscontract af te sluiten. Ook kunt u planmatig onderhoud vervroegen bij wooncomplexen. U kunt bewoners ook stimuleren de ventilatieroosters (indien aanwezig) regelmatig schoon te maken. 
  3. Vervang filters van ventilatiesystemen met warmteterugwinning
    Biedt bewoners proactief aan de filters in het wtw-ventilatiesysteem te vervangen. Itho Daalderop adviseert de filters te vervangen op het moment dat de vuilfilterindicatie in werking treedt (lampje knippert oranje/signaal op HMI).