Toolbox

Vraag aan die subsidie!

Met de meerjarige subsidieregeling 'Investeringssubsidie Duurzame Energie' (ISDE) kun je subsidie aanvragen voor onder meer onze zonneboilers en warmtepompen. Op deze manier wil het ministerie van Economische Zaken Nederlandse particulieren en bedrijven stimuleren minder met gas en meer met duurzame warmte te verwarmen. Hoe kom je in aanmerking?

Goed nieuws, je komt als zowel particulier of bedrijf in aanmerking voor de subsidie. In beide gevallen moet u wel eigenaar zijn van de installatie.

Er zijn natuurlijk wel voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je aanvraag voor 31 december 2020 binnen zijn en de RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Je moet een geldig BSN-nummer (of als bedrijf KVK-nummer) hebben. Daarnaast gelden er nog meer regels die voor particulieren iets verschillen van een bedrijfsaanvraag. Voor een compleet overzicht van deze lijst kun je het beste op de pagina met de subsidieregelingen kijken.

De subsidie geldt o.a. voor de warmtepompen en zonneboilers van Itho Daalderop. Een mooie manier om voordelig te gaan besparen op je energierekening. Voor het volledige overzicht hebben we een lijst gemaakt met alle producten die hiervoor in aanmerking komen.  

Zonneboilers

Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 1.400 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler. Klik hier voor de zonneboilers van Itho Daalderop.


Warmtepompen

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht of bodem haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of water. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, die gecombineerd worden met cv-ketels. Met name in de nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van zogenaamde grondgebonden water/water warmtepompen.

Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van tussen de 200 en 300 euro per jaar en kost tussen de 5.000 en 7.000 euro. Een huishouden kan hiervoor 2.150 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp. 

Een grondgebonden water/water warmtepomp haalt, met behulp van water, warmte uit de bodem en transporteert naar deze woning. In de koude maanden haalt het systeem warmte uit de bodem waarmee woningen verwarmd worden. In de warme maanden werkt het precies andersom: het systeem haalt koude uit de bodem om zo de woning te koelen. Op deze warmtepompen wordt maar liefst 2.800 euro subsidie gegeven. Klik hier voor de warmtepompen van Itho Daalderop.

Hoe vraag ik de subsidie aan?
De subsidie kan dus tot 31 december 2020 17.00 uur worden ingediend. Het is hierbij belangrijk eerst goed te bekijken of je aan de voorwaarden voldoet.
Kijk hier voor een beschrijving welke stappen u moet nemen om de subsidie aanvraag succesvol te laten verlopen. Wilt u direct naar de subsidie-aanvraag, klik dan hier

Tip: zorg dat u uw DigiD inloggegevens bij de hand hebt en het aankoopbewijs.

Heb je toch nog vragen?
Voor de meest voorkomende vragen hebben we dit document bijeen gebracht. Staat uw vraag hier niet bij, dan verwijzen we u graag naar de RVO website

Succes! Op naar een energie-zuinige toekomst.