Over ons

Altijd behaaglijk in huis. Zeker van een gezond binnenklimaat. Nooit meer wachten op warm water. Duurzaam - all electric of hybride - verwarmen en koelen. Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Zo wordt energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen – vandaag al mogelijk. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.

Waarom Itho Daalderop?

  • Comfort en duurzaamheid voor uw hele woning
  • Bewezen betrouwbaar in miljoenen huishoudens
  • Jarenlange ervaring in innovatieve technieken

Door gebruik te maken van slimme, innovatieve technieken en hoogwaardig duurzaam materiaal, gaan comfort, gezondheid, duurzaamheid én betaalbaarheid hand in hand. Zo verbruikt u minder energie; alleen op de momenten dat het nodig is. Afgestemd op uw persoonlijke situatie, wensen en behoeften. In miljoenen woningen bewijzen Itho Daalderop ventilatie- en verwarmingssystemen al jarenlang trouwe dienst.

Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland

Wij zijn er trots op dat wij 90% van onze producten in Nederland ontwikkelen en produceren. Productie vindt plaats in onze fabriek in Tiel, deels met eigen personeel en deels door mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Onze innovatie-afdeling is eveneens in Tiel gevestigd; zij beschikken over uitgebreide labfaciliteiten, 3D printers etc. Door onze kennis en ervaring worden producten speciaal voor de Nederlandse en Belgische markt ontwikkeld en zijn daardoor speciaal op onze klimaatsomstandigheden en gebruikerswensen afgestemd. 

Innovatie

Vanuit onze visie, die zich richt op duurzaamheid, gezondheid en comfort in de woonomgeving, zijn we continu bezig met innovatie. Dat zijn nieuwe producten en baanbrekende concepten, maar ook verbeteringen van ons bestaande assortiment.

We zijn trots op het feit dat we 13 keer zijn genomineerd voor de VSK Award (de innovatieprijs die op de vakbeurs voor de installatiebranche wordt uitgereikt) en we deze maar liefst 7 keer hebben gewonnen.


Onze Awards en nominaties op een rij:

2022
Vincent – gewonnen in de categorie Energietransitie
HRU 400 QuattroZone – genomineerd in de categorie Gezond & Comfort.

2018
Green Energy Smartboiler – genomineerd in de categorie Digitaal en Slim
Spider – winnaar in de categorie Digitaal en Slim.

2016
Ons Zero Energy Concept wint een VSK Award in de categorie Systeemoplossingen.

2012
Flat Energy Cube wint de VSK Award in de categorie Aarde.
QualityFlow wordt genomineerd in de categorie Lucht.

2008
DemandFlow van Itho, een vraaggestuurd ventilatiesysteem, wint een VSK Award. De opvolger van de CombinAir, de CombinAir Cool, wordt genomineerd voor een VSK Award.

2006
De Itho Energiewoning wint een VSK Award.
Ook de Daalderop CombinAir, een hybride lucht/water warmtepomp, wint een VSK Award, en wel de publieksprijs.

2004
De Itho CVE, een gelijkstroom centrale ventilatiebox genomineerd voor een VSK Award.
De Itho Energiewoning wordt genomineerd voor een VSK Award.

2002
Daalderop MultiSolar, een zonneboiler-combi, krijgt een nominatie voor een VSK Award.
De Itho HR-afzuigkap wint een VSK Award.

Internationaal

Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties: Schiedam (Sales, Marketing en Service) en Tiel (R&D en Operations/fabricage). In België is er een vestiging in Zellik, nabij Brussel. De afgelopen jaren is er flink marktaandeel verworven in Europa en we hebben wereldwijd samenwerkingsverbanden. In totaal werken er bij de Itho Daalderop Group 450 medewerkers.

Climate for Life Holding

Itho Daalderop en Klimaatgarant zijn onderdeel van CFL Holding, oftewel Climate For Life Holding. Achter de groep staat de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Parcom’s missie is: Unlock the potential. Zij helpen ondernemers en managementteams bij het realiseren van hun ambities. Zij zien het potentieel en zetten zich vol overgave elke dag in om deze ondernemingen te begeleiden in fases van duurzame groei of transformatie. Klimaatgarant is opgericht in 2012 om gemeentes en projectontwikkelaars te helpen bij de economisch verantwoorde ontwikkeling van energieneutrale woningen en woonwijken. Klimaatgarant zorgt voor de best mogelijke energieprestatie van woningen, veelal met producten van Itho Daalderop. Zij combineren daarbij technieken en concepten die zichzelf in duizenden woningen bewezen hebben. Klimaatgarant investeert in deze installaties en verhuurt deze aan de eigenaar van het gebouw. Daarbij bieden zij de garantie dat de installaties daadwerkelijk zuinig zijn; ook in het gebruik. Hiermee biedt Klimaatgarant een unieke combinatie in de Nederlandse woningbouw: ontwerp, aanleg, financiering, onderhoud én prestatiegarantie voor energiezuinige installaties. De nauwe samenwerking tussen Itho Daalderop en Klimaatgarant biedt samen dé totaaloplossing voor nul-op-de-meter-projecten.