Gemakkelijk verduurzamen

Lucht/water warmtepompen van Itho Daalderop

Al sinds 2002 speelt Itho Daalderop een toonaangevende rol in duurzame woningen. We zijn marktleider in de nieuwbouw met onze bodemenergie warmtepompen en hebben daarnaast een drietal uitstekende lucht/water warmtepompen in het assortiment. Hiermee kan elke woning in Nederland van een duurzaam en energiezuinig binnenklimaat worden voorzien. Zowel hybride, dus met de bestaande cv-ketel of meteen all-electric. Op deze pagina stellen we graag de verschillende lucht/water warmtepompen aan u voor!
Vincent

De warmtepomp voor binnen, staat voor je klaar

Vincent is een unieke lucht/water warmtepomp die zich helemaal thuisvoelt in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Deze warmtepomp maakt gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel propaan (R290) en is beschikbaar in twee varianten: de V45-Hybride (alleen verwarmen) en de V45-Combi (verwarmen, koelen en warm tapwater). Vincent bestaat enkel uit een binnendeel en wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Via de los verkrijgbare dakdoorvoer wordt primair energie uit de buitenlucht benut. Indien beschikbaar kan ook de ventilatieretourlucht op Vincent worden aangesloten voor extra rendement.

Toepassing

Vincent is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse rijtjeswoningen en is de warmtepomp waarmee het merendeel van de woningen in Nederland duurzaam verwarmd kan worden. Met de Vincent-Combi kunt u er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld eerst hybride, dus met de bestaande cv-ketel, de woning te verwarmen. Op termijn, als de woning verder geïsoleerd is, kunt u de woning compleet van het gas af halen door het plaatsen van een bijpassend voorraadvat. Vincent is hiermee niet alleen een duurzame, maar tevens spijtvrije optie.

Productvoordelen

 • Geen buitendeel
 • Directe CO2 -, gas- en geldbesparing/ Lage initiële kosten
 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Werkt samen met elke cv-ketel (hybride) en onze hoogwaardige WPV-voorraadvaten (all-electric)
 • Klein van formaat en flexibele opstellingsmogelijkheden

Bekijk hier de productspecificaties


Wil jij ook aan de slag met Vincent?

Volg de online installatietraining en maak de kennistoets

Meer informatie


Amber

De stille en stijlvolle warmtepomp voor buiten

Onze nieuwste monoblock lucht/water warmtepomp Amber bestaat uit alleen een buitendeel. Amber ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook nog eens voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel propaan (R290) en is beschikbaar in de vermogens 6,5kW, 9,5kW en 12kW.

Toepassing

Amber is uitstekend geschikt voor hoekwoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. De warmtepomp werkt prima samen met de bestaande cv-ketel, maar kan dankzij het grote vermogen en de hoge afgiftetemperatuur ook vaak gemakkelijk all-electric worden opgesteld. Hierbij verzorgt Amber dus de verwarming, koeling en het warme tapwater. Er is in dat geval keuze uit verschillende voorraadvaten zoals verderop is te lezen.

Productvoordelen

 • Monoblock warmtepomp met alleen een buitendeel*
 • Gemakkelijk te installeren
 • Verkrijgbaar in drie vermogens (6,5kW, 9,5kW en 12kW)
 • Zeer milieuvriendelijk koudemiddel (R290)/ geen F-gas certificering benodigd
 • All-electric (ready): verwarmen, koelen en warm tapwater
 • Hoge aanvoertemperatuur mogelijk tot wel 70°C.
 • Combineerbaar met hoogwaardige voorraadvaten (staand, liggend en hangend)
 • Fluisterstille werking

* binnen alleen een regelmodule

Bekijk hier de productspecificaties
Download de brochure

Voor meer informatie of om nog eens rustig na te lezen, download hier de brochure versie.

Download hier de brochure
HP-S

Zorgeloos warm en koel

De lucht/water warmtepomp HP-S is een split-unit. Het buitendeel wordt met het binnendeel verbonden via een tweetal koelleidingen. Pas binnen wordt door het binnendeel warmte afgegeven aan het cv-watersysteem en eventuele voorraadvat voor het warme tapwater. Het voordeel van een split-unit is dat u het buitendeel verder van de woning kunt plaatsen. De HP-S is verkrijgbaar in de vermogens 5,5kW, 9,5kW en 13kW.

Toepassing

De HP-S past uitstekend in grotere woningen. Het buitendeel kan gemakkelijk een grotere afstand overbruggen naar het binnendeel, dankzij de los verkrijgbare koelmiddelslangen. De HP-S kan zowel met de bestaande cv-ketel hybride worden opgesteld, maar is ook prima geschikt om all-electric te functioneren. Er is in dat geval keuze uit verschillende voorraadvaten zoals onderstaand is te lezen.

Productvoordelen

 • 7 jaar zekerheid door 7 jaar garantie
 • Zowel hybride als all-electric inzetbaar
 • Fluisterstille werking
 • Kan verwarmen én koelen
 • Combineerbaar met hoogwaardige voorraadvaten (staand, liggend en hangend)

Bekijk hier de productspecificaties
All-electric opstellingen

Wanneer u kiest voor een warmtepomp in een all-electric opstelling is er geen cv-ketel in de woning aanwezig om het warme tapwater te bereiden. Omdat een warmtepomp langzamer tapwater warm maakt dan een cv-ketel, is er een voorraadvat nodig. Hiervoor heeft Itho Daalderop verschillende mogelijkheden. Onderstaand ziet u welke voorraadvaten u kunt toepassen met de verschillende warmtepompen. Alle voorraadvaten worden geproduceerd in onze eigen faciliteit in Tiel, de meest duurzame RVS voorraadvaten productielijn ter wereld!

Voorraadvaten Vincent Hybride Vincent Combi Amber HP-S
WPV 3G -
WPV-H -
Vincent Toren Voorraadvat - - -
I-WPV - -

• Standaard geschikt

○ Alleen in combinatie met Indirecte laadmodule WPV vaten

Voorraadvaten

WPV 3G

WPV 3G

WPV-H

WPV-H

Vincent Toren Voorraadvat

Vincent Toren Voorraadvat

I-WPV 3G

I-WPV 3G

Indirecte laadmodule WPV vaten

Indirecte laadmodule WPV vaten