De beste boiler, nu nog slimmer en groener

De Green Energy Smartboiler is een slimme boiler die energie bespaart door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker. Dit zijn we ook gewend van onze standaard Smartboiler, maar de Green Energy Smartboiler gaat een stapje verder. Wat de boiler zo groen maakt, is zijn mogelijkheid om de onbalans op het energienet op te vangen. Deze onbalans wordt veroorzaakt doordat de gevraagde hoeveelheid duurzame energie (wind en zon) niet altijd overeenkomt met het aanbod ervan. De boiler kan hier aan bijdragen door incidenteel in te schakelen om zo pieken in duurzame energie op te vangen. Hierdoor gaat duurzame groene energie niet verloren. De gebruiker merkt hier helemaal niks van. Daarnaast kan de gebruiker door middel van de Climate Connect App nog meer energie besparen. De gebruiker heeft hiermee namelijk inzicht in het verbruik en de besparing en krijgt handige bespaartips om nog meer energie te besparen.


Belangrijkste kenmerken Green Energy Smartboiler

 • Benutting van groene energie
 • Zelflerend vermogen voor besparing
 • Bediening met Climate Connect App voor gebruiker
 • Duurzaam geproduceerd
 • Van Nederlandse bodem


Hoe werkt de Green Energy Smartboiler precies?

De Green Energy Smartboiler is onderdeel van een groot netwerk aan boilers. Wanneer er onbalans ontstaat omdat er meer aanbod van zonne- of windenergie is dan op dat moment gevraagd wordt, kan de boiler kortstondig ingeschakeld worden om deze duurzame energie te benutten. Dit duurt gemiddeld 60 seconden. Dit tussentijds opwarmen heeft geen effect op de energierekening van de eindgebruiker, aangezien het aantal tussentijdse activeringen gelimiteerd is. De groene energie wordt gebruikt om het water in de boiler te verwarmen. Alle energie wordt dus efficiënt ingezet.


Hoeveel kunt u besparen?

Met de reguliere Smartboiler van Itho Daalderop kan tot wel 10% bespaard worden omdat de boiler zelflerend is. De Green Energy Smartboiler gaat nog een stapje verder. De boiler kan door de bewoner zelf in- en uitgeschakeld worden. Wanneer een bewoner op vakantie gaat kan hij of zij de boiler in vakantiemodus zetten. Zo blijft het water altijd op een minimale temperatuur om legionella te voorkomen, maar warmt de boiler niet ongevraagd op. Dit bespaart een hoop energie omdat de boiler niet onnodig tussentijds hoeft op te warmen. Daarnaast heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing met de Climate Connect App. Er worden automatisch handige bespaartips verzonden om de gebruiker de mogelijkheid te geven nóg meer energie te besparen. Zo kan met de Green Energy Smartboiler tot wel 12% bespaard worden op energieverbruik, in vergelijking met normale elektrische boilers.* *afhankelijk van het app gebruik


Functionaliteiten App:

 • Vakantiemodus
 • Klokprogramma
 • Boostfunctie
 • Energieverbruik
 • Inzicht hoeveelheid warm water
 • Storingsmeldingen
 • Bespaartips

Comfort voor de gebruiker

Middels de Climate Connect App, heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing van de boiler. Naast het inzicht in verbruik is comfort een belangrijk element. De gebruiker kan te allen tijde de boiler “boosten”. Dit houdt in dat de boiler op dat moment gaat opwarmen en na enkele minuten klaar is voor gebruik. Ook kan de gebruiker naast het instellen van de vakantiemodus een klokprogramma instellen. Wanneer een gebruiker nooit een week hetzelfde tappatroon heeft, kan hij of zij dit naar eigen wens aanpassen, zodat er altijd warm water beschikbaar is op het gewenste moment.


Waarom kiezen voor een Green Energy Smartboiler?

Naast het duurzame karakter van de boiler, kent hij nog een aantal interessante voordelen. De Green Energy Smartboiler heeft een sterk concurrerende prijs ten opzichte van onze reguliere Smartboiler. Dit heeft als een van de redenen dat we groene energie toegankelijker willen maken voor een nog bredere doelgroep. Ons motto is immers niet voor niets Climate for life.

 • Benutting van groene energie
 • Zelflerend vermogen voor besparing
 • Bediening met de Climate Connect App
 • Duurzaam geproduceerd
 • Geproduceerd in Nederland

Daarnaast kan de Green Energy Smartboiler elke willekeurige boiler één op één vervangen. Deze boiler is - net als onze andere boilers - onderhoudsvrij en uiteraard bieden we u onze vertrouwde Itho Daalderop kwaliteit!Type bedrijf
Type bedrijf