Green Energy Smartboiler

Gemiddeld gebruikt een eigenaar slechts 30% van de opgewekte energie van PV-panelen zelf, de overige 70% wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De Green Energy Smartboiler maakt het mogelijk om de eigen opgewekte PV-stroom zelf te gebruiken voor het verwarmen van het water in de boiler. Dit noemen wij PV-zelfconsumptie”, vertelt Category Manager Mark Bussman.

Slimme Green Energy Smartboiler maakt gebruik van zonne-energie

Benut
zonne-energie
Zelflerend
voor bespraring
Bediening
met de app
Duurzaam
geproduceerd
Made
in Holland

Benut zonne-energie door PV-zelfsconsumptie

De Green Energy Smartboiler kan opwarmen door gebruik te maken van de overcapaciteit van de zonne-energie die opgewekt wordt door de PV-panelen op de woning. Hiervoor introduceert Itho Daalderop een speciale P1-module. De module wordt bij de slimme meter geplaatst en met een kabel verbonden aan de P1-poort van deze slimme meter. De P1-module geeft de P1-data door aan de Green Energy Smartboiler. Op basis van het ingestelde terug leververmogen zal de boiler dan inschakelen om zo de eigen opgewekte PV-stroom zelf te gebruiken. De P1-module maakt een blijvende stabiele verbinding met de boiler en kan zo inspringen indien nodig.

Besparing door zelflerend vermogen en persoonlijke instellingen

Een normale elektrische boiler warmt het water op zodra de temperatuur iets onder de ingestelde temperatuur zakt. Dit gebeurt tijdens of na een tapping. Vaak duurt het enige tijd voordat het warme water wordt gebruikt. Gedurende deze periode gaat de warmte verloren en zal de elektrische boiler weer gaan verwarmen. De warmte die hierbij verloren gaat wordt het 'stilstandsverlies’ genoemd. De Smartboiler leert gedurende één week voor elke dag van de week wanneer er hoeveel warm water nodig is. Het oplaadmoment wordt aangepast op het consumptiepatroon van de gebruiker. Dankzij deze slimme functie hoeft het water in de Smartboiler niet continu op een bepaalde temperatuur gehouden te worden, maar kan het opwarmen worden uitgesteld. Dit is energiezuiniger, aangezien er minder warmte en energie verloren gaat. Door de lagere water temperatuur worden stilstandsverliezen namelijk geminimaliseerd. De energiebesparing kan hierdoor oplopen tot 10% ten opzichte van een normale elektrische boiler en beschikt de Smartboiler over het hoogst haalbare energielabel in zijn klasse.

Met de Green Energy Smartboiler kan tot wel 12% bespaard worden op energie in vergelijking met normale elektrische boilers. Deze boiler is evenals onze andere Smartboilers zelflerend door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker, wat een energiebesparing van 10% oplevert. Door slim gebruik te maken van de handige functionaliteiten in de bijbehorende Climate Connect-app, kan de besparing nog verder oplopen. Afhankelijk van de salderingsregeling kan de gebruiker in de toekomst dankzij het opslaan van de eigen opgewekte zonne-energie nog meer besparen.


Climate Connect-app geeft inzicht en controle

Middels de Climate Connect-app, heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing van de boiler. De gebruiker kan te allen tijde de boiler ‘boosten’, wat betekent dat de boiler op dat moment het water gaat opwarmen en na enkele minuten klaar is om voldoende warm water te leveren. Ook kan de gebruiker, naast de PV-zelfconsumptie waarden, een gebruikerspatroon instellen voor nog meer controle. 

Lees meer over Climate Connect-app. 

Hier kunt u ook onze video Hoe werkt de Climate Connect-app bekijken en de app downloaden.

Functionaliteiten app:

  • Bespaartips
  • Klokprogramma
  • Boostfunctie
  • Energieverbruik
  • Inzicht hoeveelheid warm water
  • Storingsmeldingen
  • Vakantiemodus (stand-by)

Duurzaam geproduceerd

De Green Energy Smartboiler is van RVS gemaakt en wordt geproduceerd op de meest duurzame productlijn van RVS boilervaten ter wereld. Hiermee dragen wij bij aan een duurzaam milieu en blijft de kwaliteit van ons product hoogwaardig zoals u van ons gewend bent! RVS kent namelijk dezelfde sterke kwantiteit als koper. De Green Energy Smartboiler wordt volledig ontwikkeld en geproduceerd in de productiefaciliteit in Tiel.

Boilers van Itho daalderop zijn niet voor niets bewezen de beste!

Waarom kiezen voor een Green Energy Smartboiler®

Naast het duurzame karakter van de boiler, kent hij nog een aantal interessante voordelen. De Green Energy Smartboiler is onderhoudsvrij en kan elke willekeurige boiler vervangen.

Benut zonne-energie

Gebuikt eigen zonne-energie voor het opwarmen van het water

Zelflerend voor bespraring

Zelflerende boiler en persoonlijke instellingen voor extra besparing

Bediening met de app

Geeft inzicht en controle dankzij handige Climate Connect-app

Duurzaam geproduceerd

RVS Boilers ter wereld met unieke 7 jaar garantie

Made in Holland

De Green Energy Smartboiler wordt ontwikkeld en geproduceerd in de productiefaciliteit in Tiel.


Doorontwikkeling: Green Energy Smartboiler helpt bij onbalans energienetwerk

Met de Green Energy Smartboiler willen we in 2025 een stap verder gaan. Deze boiler geeft de gebruiker dan de mogelijkheid om de onbalans op het energienetwerk op te vangen. Door de boiler incidenteel in te laten schakelen, worden pieken in duurzame energie opgevangen. Er gaat dan geen energie verloren en er hoeven geen apparaten uitgeschakeld te worden.


Waar te koop & contact

Zodra de Green Energy Smartboiler leverbaar is, zal deze beschikbaar komen bij de Technische groothandels en via installateurs. Opzoek naar een installateur die gespecialiseerd is in boilers? Check onze dealerlocator. Vergeet niet om boilers aan te vinken.

Hou mij op de hoogte zodra de boiler beschikbaar is


* Verplichte velden