Toolbox

Waarom je CV-ketel ook in de zomer aandacht verdient!

Wanneer je aan de zomer denkt, denk je al snel aan de zon, het strand, een verfrissende cocktail of een lekker ijsje. Aan je CV-ketel wordt niet zo snel gedacht in de zomer. Logisch ook, want in de zomermaanden heb je hem veel minder hard nodig dan in de winter. In huis is het dan al warm genoeg en wanneer je bloedheet bent van het liggen in de zon, is een verfrissende douche ook vaak lekkerder dan een heel warme douche.

Maar wanneer je wel aan je cv-ketel denkt in de zomer, kan je dat (in de winter) ook nog eens wat opleveren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat in de winter 1 op 3 cv-ketels in storing valt of niet optimaal functioneert. Dit kun je voorkomen door eerder in het jaar aandacht te geven aan je cv-ketel en deze na te laten kijken door een erkend installateur.

Zorg dus dat je de jaarlijkse onderhoudsbeurt halverwege het jaar plant. In deze tijd van het jaar hebben de meeste installateurs over het algemeen meer tijd (waardoor je snel geholpen kan worden). Hierdoor is je cv-ketel klaar voor de winter én is de kans aanzienlijk kleiner dat je, wanneer je cv-ketel weer echt hard aan het werk moet, voor onverwachte problemen komt te staan.

Ons advies voor deze zomer: laat je cv-ketel juist nu onderhouden, want dit bespaart je onaangename verrassingen in de winter!

Nog opzoek naar een verkoop- of servicepunt? Kijk dan hier!