spIDer slimme thermostaat

Bedien de klimaatthermostaat met Spider App en Web

Bedien de klimaatthermostaat met Spider App en Web

Klimaatthermostaat online bedienbaar

Naast bediening op de klimaatthermostaat zelf kunnen Spider en aangesloten apparaten ook online via de Spider App en Spider Web bediend worden.

Desktop of laptop: Mijn.ithodaalderop.nl. Dit is een dashboard van je woning. Het biedt onder meer grafieken; klokprogramma's en inzicht in uw energieverbruik.

Tablet: Speciale mijn.ithodaalderop.nl tablet app. De tablet app biedt vrijwel dezelfde functionaliteiten en inzichten als de website mijn.ithodaalderop.nl.

Smartphone: Spider smartphone app. De smartphone app fungeert als handige afstandsbediening. U heeft hiermee de gehele thermostaat op zak!

De smartphone en tablet apps voor deze slimme thermostaat zijn beschikbaar voor Android en iOS. De website kan zowel via uw laptop, tablet als telefoon bereikt en bediend worden via mijn.ithodaalderop.nl.

Laptop of desktop: Web

Met grafieken inzicht in uw energieverbruik

Wanneer u via het internet surft naar mijn.ithodaalderop.nl, kunt u daar op overzichtelijke wijze en op elk gewenst moment precies zien hoeveel energie u deze dag per apparaat heeft verbruikt. Bovendien kunt u hier de historie van uw verbruik terugvinden. Dit wordt weergegeven in kwH en m3 gas. Hierdoor heeft u continu overzicht in uw energieverbruik en de daarbijkomende kosten. Zo weet u precies hoe u eenvoudig geld kunt besparen en met welke apparaten.

Zodra u inlogt op de website, ziet u direct een overzicht. Uw verbruik, het klokprogramma en de aangesloten apparaten worden overzichtelijk weergegeven.

Spider monitoring

Bovenin het scherm kunt u kiezen voor 'Grafieken'. Zodra u dit doet, krijgt u de keuze uit meerdere grafieken. Hieronder ziet u voorbeelden van een grafiek waarin het elektriciteitsverbruik wordt weergegeven; en eentje waarin het binnenklimaat wordt weergegeven.

Spider elektriciteit verbruik 

Ook is het mogelijk om af te lezen hoe de temperatuur in uw huis zich heeft ontwikkeld. Zoals u op onderstaande grafiek kunt zien, kan precies worden gemonitord wat de ingestelde en daadwerkelijke temperatuur is geweest. Zo kunt u goed zien of de Spider en de cv-ketel hun werk goed hebben gedaan en welke invloed het weer en andere zaken hebben gehad op uw binnenklimaat.

Spider grafieken verbruik

Wanneer u uw zonnepanelen heeft aangesloten op Spider, is het ook mogelijk om precies af te lezen hoeveel deze panelen aan elektriciteit opwekken en wat dit u oplevert.

spIDer PV panelen

Spider PV panelen

Drag & drop klokprogramma

Met het Spider-klokprogramma kunt u op eenvoudige wijze uw ventilatie, verwarming en elektrische apparaten in één omgeving instellen en programmeren. Zo komt u bijvoorbeeld altijd thuis in een lekker voorverwarmd en geventileerd huis. Wel zo fijn.

Voor de gehele week zijn de temperatuur, de ventilatiestand en alle door middel van Powerplugs aangesloten apparaten te programmeren en te bedienen. Dit gaat gemakkelijk en intuïtief, door de gewenste instellingen op een tijdlijn te slepen. Sla op en uw klokprogramma is gereed.

Er zijn verschillende zones in uw huis in te stellen waarmee de Spider bediend kan worden. Dit kan erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer u vloerverwarming in huis hebt, of een kantoor aan huis dat alleen tijdens kantooruren verwarmd hoeft te worden. Elke zone is afzonderlijk te bedienen middels het Spider-klokprogramma, online of via de klimaatthermostaat. Ook kunt u het verbruik van bijvoorbeeld de cv-ketel per zone aflezen.

Vooralsnog is het mogelijk om twee zones te bedienen. Binnen afzienbare tijd zal dit worden uitgebreid tot wel 50 zones, waardoor u elke kamer in uw huis apart kunt sturen.

Tablet app

U kunt tevens via uw tablet of een grote smartphone de grafieken, klokprogramma en inzichten van mijn.ithodaalderop.nl inzien. Dit kan via de gratis Mijn.ithodaalderop.nl tablet app. Deze app biedt dezelfde functionaliteiten als mijn.ithodaalderop.nl, zoals het in kunnen stellen van een klokprogramma, aflezen van grafieken en uw huisinstallatie bedienen. Met het klokprogramma kunt u op eenvoudige wijze uw ventilatie, verwarming en elektrische apparaten (verlichting) in één omgeving instellen en programmeren. Zo komt u bijvoorbeeld altijd thuis in een lekker voorverwarmd en geventileerd huis.

Optioneel kunt u ook zonering inregelen via de tablet app. Op die manier kunt u per kamer uw verwarming regelen. Heeft u Spider draadloze radiatorknoppen en/of draadloze vloerverwarming kleppen, dan kunt u binnen deze app eenvoudig meerdere zones aanmaken die u onafhankelijk van elkaar kunt bedienen.

Waar de smartphone app vooral kan functioneren als afstandsbediening van uw Spider systeem, kan deze tablet app worden gebruikt als een handzaam en overzichtelijk dashboard voor uw woning.

spIDer tablet app spIDer tablet app grafiek

Spider App voor smartphones

Bediening op afstand en Powerplugs

Elektrische apparaten met een aan/uit schakelaar kunnen op de Spider worden aangesloten door een Powerplug tussen het apparaat en het stopcontact in te plaatsen. Middels de Spider App kunt u op afstand deze apparaten aan- en uitzetten. Handig, om in een verlicht huis thuis te komen. Of om de ventilator iets harder te laten draaien na afloop van een verjaardagsfeestje. Uiteraard is het ook mogelijk om de Spider zelf te bedienen door middel van de app van de klimaatthermostaat.

spIDer app

Spider App

Snooze

Wanneer de omstandigheden op een dag onverwachts toch veranderen, bijvoorbeeld wanneer u eerder of juist later terugkomt van uw werk of wanneer u een weekendje weg bent, kunt u met de snooze-functie voor die dag zeer gemakkelijk de Spider App bijsturen. Altijd en overal, dus ook wanneer u niet thuis bent. Het klokprogramma voor de gehele week wordt dan niet aangetast in de app.

Wilt u wel het gehele klokprogramma aanpassen, dan is dit mogelijk via mijn.ithodaalderop.nl.

Bediening van de verwarming in aparte zones of kamers (zonering)

Indien u Spider Zonering heeft, dan is het mogelijk om de temperatuur per zone of kamer via de klimaatthermostaat te regelen. Het is tevens mogelijk om voor elke afzonderlijke zone een achtergrondfoto in te stellen. Hierdoor vergist u zich nooit meer in welke zone welke kamers en apparaten aanstuurt.

spIDer zones

Spider zones

youtube Youtube
linkedin Linkedin
SlideShare SlideShare