‘Vincent verwarmt harten op installatiebeurs’

Gepubliceerd op: 24 mei 2022 - Laatst bijgewerkt op: 24 mei 2022

‘Vincent verwarmt harten op installatiebeurs’. Één van de vele complimenten die Itho Daalderop afgelopen week op de VSK beurs heeft mogen ontvangen met betrekking tot de nieuwste warmtepomp Vincent. Het bericht vanuit het kabinet dat vanaf 2026 bij iedere cv-ketel vervanging minstens een hybride warmtepomp wordt geplaatst kwam daarbij op het juiste moment. Vanuit de VSK vakjury werd Vincent in de categorie Energietransitie beloond met een VSK award. De jury noemde het ‘een toegankelijk, breed toepasbaar en marktrijp product dat verder is dan de concurrentie.’

Vincent heeft gedurende de hele beurs veel aandacht gekregen van de vakmedia en landelijke media en nieuwszenders. Deze nieuwe naam in warmtepompen heeft namelijk de unieke eigenschap dat deze volledig binnen in de woning wordt opgesteld en dus geen buitenunit heeft. Op installatie.nl wordt de naam geprezen; ‘Met Vincent hebben we eindelijk een warmtepomp met een naam die lekker Hollands bekt. En dat is een slimme zet (vergelijk thermostaat Toon van Eneco). Zo ga je de vertwijfelde consument goed bestoken.’ aldus Eddy Buiting (hoofdredacteur Installatie). Energeia Energienieuws bestempelt Vincent als ‘De ster van de VSK Beurs’, waarbij installateurs zich verdringen voor het product.

TV-zenders NOS en RTL hebben tevens een item gewijd aan de beoogde wetswijziging in 2026, waarbij zij de VSK bezochten en verschillende warmtepompen in beeld brachten. Uiteraard was Vincent er daar één van. Henriëtte Davids (Corporate Brand Manager Itho Daalderop) werd door het AD geïnterviewd waarbij zij benadrukte dat Itho Daalderop Vincent heeft ontwikkeld omdat bewoners geen buitenunit in de tuin willen die geluidsoverlast veroorzaakt. ‘Vincent kun je gebruiken als hybride warmtepomp, maar als de cv-ketel het begeeft kan er ook voorraadvat voor warm water bijgeplaatst worden. Dan is het een full electric warmtepomp’, aldus Davids. Itho Daalderop is één van de drie fabrikanten die met het kabinet heeft afgesproken de productiecapaciteit te gaan ophogen om in de nabije toekomst 100.000 warmtepompen per jaar te kunnen gaan maken. Directeur Peter van Gameren vertelt aan het FD dat de fabriek in Tiel momenteel flink wordt uitgebreid om dit najaar al flink te kunnen gaan opschalen.

De VSK vakjury verwacht dat deze warmtepomp een aantrekkelijke verduurzamer gaat worden in de bestaande projectenmarkt. ‘Het is voor corporaties en particulieren een duidelijke, concrete, pasklare oplossing om gas te geven in de transitie naar duurzaam’, geeft de vakjury aan.

Als klap op de vuurpijl won Itho Daalderop ook nog eens de VSK Fitting Award. Deze prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat met de stand het meest aansluit bij het thema van de beurs. Een mooie afsluiter van een zeer succesvolle VSK!

Samenvatting

Vincent heeft gedurende de hele beurs veel aandacht gekregen van de vakmedia en landelijke media en nieuwszenders

Relevante links:

ontmoetvincent.nl


Auteur


Terug naar het overzicht

Bedrijfsinformatie

Alles in huis voor de klimaateisen van morgen.
Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Thema’s als energietransitie, nul-op-de-meter en gasloos bouwen en wonen zijn actueler dan ooit. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.