Vincent van Itho Daalderop wint VSK Awards in categorie Energietransitie

Gepubliceerd op: 17 mei 2022 - Laatst bijgewerkt op: 29 november 2023

Op 17 mei jl. heeft warmtepomp Vincent van Itho Daalderop de VSK Award gewonnen in de categorie Energietransitie.

De warmtepomp Vincent van Itho Daalderop is een speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde lucht/water-warmtepomp met een vermogen van 4,5 kW. Deze kan als hybride, of met een voorraadvat als all-electric toepassing worden geïnstalleerd. Vincent is een monoblock warmtepomp voor binnenopstelling. De warmtepomp heeft dus geen buitenunit. De buitenlucht wordt aangevoerd en afgevoerd met thermisch en dampdicht geïsoleerde leidingen met een diameter van 250 mm. Het toestel is uitgerust met een communicatieprint, zodat hij smart-grid ready is.

JURY OORDEEL

Een mooi voorbeeld van een toegankelijk, breed toepasbaar en marktrijp product voor verschillende fases in een stapsgewijze verduurzaming. De grote plus: geen buitenunit, dus ook geen mogelijk gedoe met opstellingsplaats en geluid. Een compacte Nederlandse warmtepomp die klaar is voor opschaling. Vincent heeft met propaan een milieuvriendelijk koudemiddel. Ook de bijmenging van de retourlucht van mechanische ventilatie is een rendementsverhogend aspect. Vincent is verder dan de concurrentie. Het is voor corporaties en particulieren een duidelijke, concrete, pasklare oplossing om gas te geven in de transitie naar duurzaam. Een andere pre: het toestel is klaar voor slimme functionaliteiten voor een smart-grid omgeving. Aandachtspunt is de geluidsproductie binnenshuis.

Bron: https://pers.jaarbeurs.nl/read/793/winnaars-vsk-awards-2022-bekendgemaakt

Itho Daalderop feliciteert ook van harte de andere winnaars:

  • ComfoClime & Thermal Shield van Zehnder in de Categorie Gezond & Comfort
  • Ventus van Ubbink in de categorie Installateurszaken
  • PVT Warmtepomp van Triple Solar - Publieksprijs

Samenvatting

Op 17 mei jl. heeft warmtepomp Vincent van Itho Daalderop de VSK Award gewonnen in de categorie Energietransitie.

Relevante links:


Auteur

    Auteur: Henriëtte Davids
    Functie: Corporate Brand Manager
    Neem contact op:

Terug naar het overzicht

Bedrijfsinformatie

Alles in huis voor de klimaateisen van morgen.
Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Thema’s als energietransitie, nul-op-de-meter en gasloos wonen zijn actueler dan ooit. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.