Parcom neemt belang in Climate for Life Holding (CFL)

Gepubliceerd op: 02 december 2020 - Laatst bijgewerkt op: 29 november 2023

Per 2 december 2020 verkoopt Gimv haar meerderheidsbelang in Climate for Life Holding (Itho Daalderop en Klimaatgarant) aan Parcom. De overeenkomst met Parcom zal de groep uitstekende financiële mogelijkheden bieden om haar koers en groeipad binnen de energietransitie verder te realiseren.

Gedurende de voorbije jaren kon CFL Holding een indrukwekkende groei realiseren. Zo is de omzet verdubbeld en de winstgevendheid drastisch verhoogd. Het bedrijf telt actueel ongeveer 450 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland (Tiel & Schiedam) en in België (Brussel). Bas Korte blijft als CEO verbonden aan het bedrijf, als ook David Eddes (CFO) en de rest van de holdingdirectie.


De groep heeft vandaag de dag een leidende positie in de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt en is, vanuit haar streven naar energieneutraal wonen, een ongeëvenaarde voortrekker in bijvoorbeeld water/water warmtepompen en ventilatie. CFL Holding heeft verregaande ambities om die rol binnen de energietransitie verder uit te bouwen. Hiervoor zijn grote investeringen nodig in o.a. productontwikkeling en productie, maar ook in personeel, digitalisering etc. 


Bas Korte (CEO): “Met Parcom krijgen we een investeerder die niet alleen deze ambities volledig ondersteunt, maar die bekend staat als zeer gecommitteerd om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Doordat we verregaande investeringen gaan doen, kunnen we onderscheidende producten, systemen en concepten naar de markt blijven brengen. Alleen zo kunnen we onze ambities realiseren. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel omdat zij de dynamiek en kansen rondom de verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen. En dat sluit uitstekend aan op ons groeipad, namelijk het verder versterken van ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt.”


Willem-Jan Merckel, Partner bij Parcom: “Climate for Life draagt met haar onderscheidende en marktleidende productaanbod actief bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw. Deze markt is enorm in beweging en wij geloven sterk in de vele groeimogelijkheden voor Climate for Life. Wij kijken er naar uit om het toegewijde managementteam actief te ondersteunen in de verdere realisering van hun ambities.”


Over CFL Holding:
CFL Holding streeft ernaar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven - met een assortiment dat bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.


Over Parcom:
Parcom is een in 1982 opgerichte Nederlandse investeringsmaatschappij die ondernemers en managementteams helpt met het realiseren van hun ambities en assisteert in fases van duurzame groei en transformatie. Parcom combineert grondige analyses met pragmatische en creatieve oplossingen. Parcom is ervan overtuigd dat mensen het verschil maken en staat ‘hands-by’ naast de managementteams in haar portefeuille. Parcom gelooft in constructief uitdagen en een intensieve dialoog. Het Parcom-team investeert momenteel uit het zesde fonds (Parcom Fund VI) met een totaal gecommitteerd bedrag van €775 miljoen.

Parcom
logo_CFL_Holding_CMYK
Parcom
logo_CFL_Holding_CMYK

Samenvatting

Per 2 december 2020 verkoopt Gimv haar meerderheidsbelang in Climate for Life Holding aan Parcom.

Relevante links

Parcom

CFL Holding


Auteur

    Auteur: Henriëtte Davids
    Functie Corporate Brand Manager
    Neem contact op:

Terug naar het overzicht

Bedrijfsinformatie

Alles in huis voor de klimaateisen van morgen.

Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Thema’s als energietransitie, nul-op-de-meter en gasloos wonen zijn actueler dan ooit. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.