HP-M 25 i; de ‘geen-gedoe’ warmtepomp voor elk type woning

Itho Daalderop heeft een nieuwe lucht/water warmtepomp; de HP-M 25 i. Met deze hybride warmtepomp kan bij woningen waar nog een goede cv-ketel aanwezig is een forse besparing op het gasverbruik worden gerealiseerd. Bovendien werkt deze met elk merk/type cv-ketel en bestaande radiatoren samen. De HP-M 25 i gebruikt de buitenlucht als energiebron, aangevuld met retourlucht van de normale ventilatie. Dat is dus makkelijk energielabelstappen maken zonder veel gedoe! 


Belangrijkste kenmerken HP-M 25 i

  • Werkt met elk merk/type cv-ketel en bestaande radiatoren samen
  • Benut buitenlucht én ventilatielucht
  • Inclusief Spider Klimaatthermostaat
  • Eenvoudige installatie; geen buitendeel/geen F-gas handelingen
  • 7 jaar garantie


Geen gedoe met een buitendeel, F-gas handelingen en bestaande installaties

De HP-M 25 i is een warmtepomp welke enkel uit een binnendeel bestaat. Deze wordt direct naast de bestaande cv-ketel geplaatst. Hierdoor is geen sprake van eventueel ‘buitengeluid’. De warmtepomp is hierdoor ideaal voor woningen waarbij een separaat buitendeel niet mogelijk of niet gewenst is. De gehele installatie staat namelijk onder het zolderdak naast de cv-ketel. Ook werkt deze met elk merk en type cv-ketel samen. Verder heeft de HP-M 25 i als voordeel dat er geen koeltechnische handelingen verricht hoeven te worden, eenvoudig installeren dus!


Plaatsing onder schuine daken

Geen gedoe met plaatsen onder schuine daken

De HP-M 25 i bestaat uit alleen een binnendeel dat onder het zolderdak geplaatst wordt. Met de optioneel verkrijgbare dakdoorvoer is de HP-M 25 i esthetisch mooi weg te werken. Daarnaast maakt deze dakdoorvoer het mogelijk de warmtepomp makkelijk te installeren. Schuin op het dakvlak boren, in lijn met de afvoerpijp, is namelijk niet meer nodig.

Neem een kijkje
Overventileren HP-M 25 i

Geen gedoe met ‘overventileren

De HP-M 25 i gebruikt naast de buitenlucht ook de afgevoerde ventilatielucht (indien aanwezig) als energiebron. Deze combinatie levert een beduidend hoger rendement op dan alleen ventilatielucht. Daarnaast voelt dit ook nog eens veel comfortabeler, omdat er niet hoeft te worden 'over-geventileerd'. Er wordt dus méér energie uit lucht gehaald, waardoor makkelijk meer gas wordt bespaard.

Even inzoomen


Meer informatie?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog aanvullende informatie zoeken, download een van onze brochures.

Brochure HP-M 25 i
Technische brochure HP-M 25 i