Lucht/water monoblock warmtepomp Amber

Gepubliceerd op: 23 februari 2023 - Laatst bijgewerkt op: 29 november 2023

Itho Daalderop introduceert ‘Amber’ op de markt, haar nieuwste lucht/water monoblock warmtepomp. Amber is voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel R290 en komt beschikbaar in vermogens van 6,5 kW, 9,5 kW en 12 kW. Deze warmtepomp is daarmee zeer geschikt voor hoekwoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. Amber is een spijtvrije oplossing die zowel hybride als (eventueel stapsgewijs) all electric kan worden toegepast. In de hybride uitvoering werkt Amber samen met alle merken cv-ketels. In de all-electric uitvoering zal Amber naast het verwarmen en koelen van de woning, ook het warme tapwater bereiden. Vanwege het natuurlijke koudemiddel is voor de installatie geen F-gas certificering nodig.

Voordeel van een monoblock buitenopstelling
Itho Daalderop heeft voor verschillende soorten woningen verschillende typen warmtepompen beschikbaar. Amber is een monoblock buitenopstelling. Bij woningen die wat groter zijn, is er vaak wel een plek in de voortuin of bovenop een garage te vinden waar Amber kan worden geïnstalleerd.

Door het fraaie ontwerp van Amber past deze warmtepomp uitstekend bij de woning én bewoner van deze tijd. Omdat Amber uit alleen een buitendeel bestaat, is er slechts een klein plekje binnen nodig voor de bijbehorende regelmodule.

Fluisterstille werking
Amber is toerengeregeld en draait het grootste deel van het jaar op een laag toerental met een zeer laag geluidsniveau. Indien gewenst kan 's nachts gekozen worden voor de stille modus voor een nog stillere werking. Per etmaal is Amber (in een all-electric opstelling) ongeveer twee uur op een laag toerental bezig met het maken van warm tapwater. In de koelmodus heeft de warmtepomp een grote overcapaciteit waardoor hij op een laag toerental draait met een zeer laag geluidsniveau. Met de optioneel verkrijgbare (extra robuust uitgevoerde) vloersteunen wordt het geluid nog verder gereduceerd.

Koelfunctie
Doordat woningen steeds beter (na)geïsoleerd worden, is er steeds minder energie nodig om de woning te verwarmen. De keerzijde daarvan is dat het in de zomer snel te warm wordt in de woning wat resulteert in een oncomfortabel binnenklimaat. De behoefte om goed geïsoleerde woningen te koelen neemt daarom de komende jaren enorm toe. Met Amber kan de ruimtetemperatuur tot een graad of vier verlaagd worden, wat een groot verschil maakt in comfortbeleving. Het is dan wel belangrijk dat uw afgiftesysteem hiervoor geschikt is (vloerverwarming of actieve convectoren/radiatoren).

Nu al klaar voor 2027
Amber maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel (R290) met een minimale impact op het milieu. Hiermee loopt Amber al ver voor op de wetgeving die per 2027 zal ingaan. 

Voor meer informatie zie: www.ithodaalderop.nl/amber.

Samenvatting

​Itho Daalderop introduceert ‘Amber’. Deze monoblock warmtepomp komt beschikbaar in vermogens van 6,5 kW, 9,5 kW en 12 kW.


Auteur

    Auteur: Henriëtte Davids
    Functie Corporate Brand Manager
    Neem contact op:

Terug naar het overzicht

Bedrijfsinformatie

Alles in huis voor de klimaateisen van morgen.

Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Thema’s als energietransitie, nul-op-de-meter en gasloos wonen zijn actueler dan ooit. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.