Itho Daalderop heeft laatste cv-ketel geproduceerd

Gepubliceerd op: 19 november 2021 - Laatst bijgewerkt op: 29 november 2023

Op 19 november heeft Itho Daalderop haar laatste cv-ketel geproduceerd. Itho Daalderop zet hiermee de volgende stap in haar missie om Nederland verder te verduurzamen. Dit betekent dat Itho Daalderop cv-ketels, waaronder de in Nederland bekende Base Cube, per 31 december 2021 niet meer verkrijgbaar zijn. Itho Daalderop is de eerste cv-ketelfabrikant ter wereld die stopt met de productie van cv-ketels.

Het was de eer aan voorman Dick Roelofsen en Khalid Amin om de kap op de laatste cv-ketel te plaatsen. Deze ketel zal een mooi plekje in de productielocatie Tiel krijgen. Op de plek van de cv-ketellijn zal zeer binnenkort een productielijn voor de lucht/water warmtepomp Vincent worden gebouwd.

Eind aan een tijdperk
Daalderop startte in 1997 met de productie van cv-ketels, Itho in het jaar 2000. Itho Daalderop heeft in totaal 42 verschillende type toestellen gebouwd. Naast de meest recente ketels als Base Cube en Combifort waren dit ook de HR Gascombi, de Kli-Max 1 en 2 en de Aqua-Max.

De toestellen onderscheidden zich allemaal op hun excellente tapwaterprestaties. Daarnaast hadden veel types een tweede cv-circuit voor het regelen van een aparte verwarmingsgroep.

Minder of helemaal geen gasverbruik meer
Hoewel het lijkt of de actuele energiecrisis met stijgende gasprijzen plotseling heeft geleid tot het besluit om te stoppen met cv-ketels, is dit zeker niet het geval aldus Bas Korte, CEO van Itho Daalderop. “Al in het jaar 2000 stond in onze missie dat wij op weg zijn naar een all electric society. Het op termijn stoppen met fossiele brandstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot staat sindsdien centraal in alles wat we doen. Het feit dat we zouden stoppen met cv-ketels hebben we vijf jaar geleden al aangekondigd. Hoewel wij er nog steeds voorstander zijn van dat we wereldwijd stoppen met fossiele brandstoffen als aardgas, zal het vooral in de bestaande bouw ook een kwestie zijn van stap voor stap gasverbruik verminderen.”

Focus op duurzame verwarmingsoplossingen
Bas Korte vervolgt: “Door te stoppen met cv-ketels kunnen we ons volledig gaan focussen op de ontwikkeling en productie van duurzame verwarmingsoplossingen, zoals hybride en all-electric warmtepompen. Vooral het ontwikkelen van nieuwe hybride warmtepompen zal bij ons veel aandacht krijgen, omdat de komende decennia voor een groot deel van de Nederlandse markt hybride oplossingen de eerste stap zullen zijn qua verduurzaming.”

Nieuwe hybride warmtepomp voor bijna elke Nederlandse woning
De focus van Itho Daalderop komt de komende jaren dus volledig te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe warmtepompen. Een mooi voorbeeld hiervan is Vincent; een hybride warmtepomp met een capaciteit van 4,5 kW die samenwerkt met elk merk cv-ketel. Door zijn vermogen en installatiegemak kan Vincent worden ingezet in het gros van de Nederlandse woningen.

Uiteraard zal de fabrikant nog vele jaren haar verplichtingen richting service en reserve-onderdelen nakomen.

Noot van de redactie - niet voor publicatie:
Door de Corona maatregelen kon helaas een feestelijke viering met een aantal hoogwaardigheidsbekleders niet doorgaan. De bijgaande foto van Dick Roelofsen en Khalid Amin is gemaakt met inachtneming van de Corona regels. Dat wil zeggen speciaal voor de foto zijn de mondkapjes verwijderd en zijn de heren slechts enkele minuten op minder dan 1,5 meter geweest. Bovendien werken we in de fabriek in Tiel met o.a. bubbels per productielijn en wordt streng toegezien op het naleven van alle regels.

Laatste cv-ketel geproduceerd
Foto_gasloos_ketel-los
Foto_gasloos_ketel-werken
Foto_gasloos_ketel-doos
4435
Laatste cv-ketel geproduceerd
Foto_gasloos_ketel-los
Foto_gasloos_ketel-werken
Foto_gasloos_ketel-doos
4435

Samenvatting

Op 19 november heeft Itho Daalderop haar laatste cv-ketel geproduceerd.

Relevante links


Auteur

    Auteur: Henriëtte Davids
    Functie Corporate Brand Manager
    Neem contact op:

Terug naar het overzicht

Bedrijfsinformatie

Alles in huis voor de klimaateisen van morgen.

Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Thema’s als energietransitie, nul-op-de-meter en gasloos wonen zijn actueler dan ooit. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.