All In Werkgever van het jaar 2022 gemeente Tiel: Itho Daalderop

Gepubliceerd op: 30 juni 2022 - Laatst bijgewerkt op: 29 november 2023

De All In Werkgeversprijs is in het leven geroepen om werkgevers te eren die geloven in een inclusieve arbeidsmarkt die iedereen een kans biedt om mee te doen en in een maatschappij waarin iedereen een volwaardige plek heeft. De prijs wordt toegekend aan  werkgevers die bereid zijn om een extra stap te zetten om die doelen te bereiken. Itho Daalderop is zo’n werkgever. Dit bedrijf won dan ook de All In Werkgeversprijs in de gemeente Tiel.

All In Werkgever van het jaar 2022 gemeente Tiel: Itho Daalderop

Itho Daalderop, de specialist in oplossingen voor duurzaamheid, gezondheid en comfort in de woonomgeving, zorgt er met zijn warmtepompen, verwarmingsoplossingen en ventilatoren voor dat elk pand en elke ruimte een aangenaam binnenklimaat heeft. Dat doet het bedrijf niet alleen met het oog op ecologische duurzaamheid, maar ook met aandacht voor sociale duurzaamheid. Op de vestiging in Tiel is zo’n 25% van de productiemedewerkers binnengekomen via Werkzaak Rivierenland, een organisatie die gespecialiseerd is in sociaal en inclusief ondernemen. Productiemanager Richard van Gelder vertelt hoe Itho Daalderop de visie op inclusief werkgeverschap invult.

“Duurzaamheid loopt als een rode draad door Itho Daalderop. Onze producten zelf zijn door hun energiebesparende eigenschappen duurzaam, en ook onze bedrijfsprocessen zijn duurzaam ingericht. We werken waar mogelijk met recyclebare verpakkingen en beperken de transportbewegingen tot een absoluut minimum. De stroom die we gebruiken is groen of zelfopgewekt. Zo zorgen we er met elke stap voor dat onze footprint zo klein mogelijk is. En ook binnen ons personeelsbeleid hebben we de blik gericht op een duurzame toekomst. We zijn een dynamisch en succesvol bedrijf dat door blijft groeien. Om die groei en onze duurzame visie in stand te houden, hebben we menskracht en draagvlak vanuit de hele samenleving nodig. Die insteek zie je terug op onze productieafdeling, waar nu zo’n 150 medewerkers werken. Een significant deel daarvan komt bij ons via Werkzaak Rivierenland, zowel in de individuele als in de groepsdetachering. Binnen de groepsdetachering wordt een volledige productielijn bemand, waarbij een ventilator van begin tot eind wordt samengesteld. Zulke zelfstandig werkende teams werken voor ons erg prettig. Via de individuele detachering komen mensen op een laagdrempelige manier binnen en stromen ze veelal door naar een vaste aanstelling binnen onze organisatie. Zo bieden we mensen die reïntegreren of kampen met een bepaalde achterstand tot de arbeidsmarkt een mooie werkplek.”

“Elke werkgever dient een steentje bij te dragen.”

“Bij Itho Daalderop vinden we dat je het aan de maatschappij verplicht bent om mensen, ook iemand met een achterstandspositie, een kans te geven als je daartoe in de positie bent.”

Koppelen

“Om mensen te ondersteunen bij het verkrijgen van een stevige positie op de werkvloer hebben we een buddyprogramma opgesteld. Het werkt als lijm binnen het team. De meer ervaren kracht werkt de nieuwe kracht in, houdt een oogje in het zeil en springt bij waar dat nodig is. Het is één van de redenen waarom we nu kunnen bogen op een loyaal team waar we op en mee kunnen bouwen. Met het oog op het werk dat er ligt en het werk dat er nog aan staat te komen loont het om te investeren in de mens. Niet alleen omdat we iedereen hard nodig hebben, maar ook omdat we vinden dat iedereen een mooie plek in de samenleving verdient. Je moet niet zomaar iemand afschakelen; een taalachterstand, beperking of andere reden waarom je zogenaamd ‘anders’ bent zijn geen redenen om niet met iemand in zee te gaan. Iedereen mag meedoen, daar mag je als werkgever best je best voor doen.”

Juist die bereidheid om je best te doen om iedereen een kans te geven op een fijne werkplek is de reden waarom Itho Daalderop is uitgeroepen tot winnaar van de All In Werkgeversprijs in de gemeente Tiel.

Samenvatting

Itho Daalderop wint de All In Werkgeversprijs in de gemeente Tiel.

Relevante links


Auteur

    Auteur: Henriëtte Davids
    Functie Corporate Brand Manager
    Neem contact op:

Terug naar het overzicht

Bedrijfsinformatie

Alles in huis voor de klimaateisen van morgen.

Met onze duurzame en innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen hebben wij alles in huis voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Thema’s als energietransitie, nul-op-de-meter en gasloos wonen zijn actueler dan ooit. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk. De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.