Welke Itho Daalderop warmtepompen zijn er?


De juiste warmtepomp voor uw woning hangt af van uw woning en het afgiftesysteem. Een bodemenergie warmtepomp heeft het hoogste rendement en levert gratis koeling, maar heeft een bodembron nodig. Voor individuele woningen wordt dat vaak te prijzig en is een lucht/water warmtepomp zoals Amber vaak een geschikter alternatief. Voor elke warmtepomp geldt dat hoe lager de afgiftetemperatuur is, des te hoger het rendement is. Is uw woning (nog) niet geschikt om ook tijdens de koudste dagen op een lage temperatuur te verwarmen, dan kan een hybride opstelling (dus samen met de bestaande cv-ketel) een goed idee zijn. De warmtepomp verwarmt dan de meeste stookdagen de woning. Pas als het echt koud wordt, springt de cv-ketel bij voor extra capaciteit.


De bodemenergie warmtepomp WPU 5G

Het summum onder alle warmtepompen is de warmtepomp die energie uit de bodem benut. Dankzij de stabiele brontemperatuur van 10-12 graden is een rendement tot boven de 600% haalbaar. Oftewel; met 1 kWh aan elektrische energie wordt meer dan 6 kWh aan warmte geleverd. Daarnaast kunnen deze warmtepompen de woning nagenoeg gratis tot een graad of 5 koelen door koel water uit de bodembron door de vloerverwarming te pompen. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, maar regenereert ook de bodembron. De energie (warmte) die wordt afgevoerd uit de woning kan in de winter weer gebruikt worden om de woning te verwarmen. Onze WPU bodemenergie warmtepomp is niet alleen de best presterende, maar ook de meestverkochte bodemenergiewarmtepomp van Nederland. Dat komt allereerst doordat we zuiver water in de bron gebruiken in plaats van glycol. Glycol is een stroperige chemische vloeistof die voorkomt dat de bron bevriest. De stroperigheid leidt tot een hoger energieverbruik en meer slijtage aan de warmtepomp. Bij een juiste berekening van de bron, kan de bron niet bevriezen en is glycol onnodig. Dit leidt tot een beter rendement en een langere levensduur van de warmtepomp. De tweede reden dat onze warmtepompen de best-presterende warmtepompen zijn, is omdat de warmtepomp in staat is om tijdens het koelen van de woning gelijktijdig tapwater te bereiden. Hierdoor is het rendement op tapwaterbereiding ongekend hoog.


De monobloc lucht/water warmtepomp

Wanneer een bodemenergie warmtepomp niet wenselijk of niet mogelijk is, heeft Itho Daalderop de lucht/water warmtepomp Amber in het assortiment. Deze warmtepomp maakt gebruik van buitenlucht en is dankzij het forse vermogen ideaal toepasbaar bij hoekwoningen, twee-onder-één kappers en vrijstaande woningen. Amber is zowel hybride als all-electric toepasbaar. In een hybride opstelling werkt Amber uitstekend samen met de bestaande cv-ketel. In dit geval wordt de woning het grootste gedeelte van het stookseizoen verwarmd door de warmtepomp. Alleen tijdens de zeer koude dagen zal de cv-ketel bijspringen. Ook het tapwater wordt in dit geval vaak door de cv-ketel gedaan. Bij een all-electric opstelling verzorgt Amber naast het verwarmen/koelen van de woning ook het warme tapwater. In dit geval is de gasaansluiting niet meer nodig en bespaart u elk jaar ruim € 200,- aan vastrecht als u deze laat verwijderen.


De split-unit lucht/water warmtepomp HP-S

Onze split-unit HP-S bestaat uit een binnen- en buitendeel, die worden verbonden met elkaar via koelleidingen. Het voordeel van de HP-S is dat gemakkelijk een grotere afstand kan worden overbrugd. Hierdoor wordt deze warmtepomp vaak toegepast in appartementencomplexen. De HP-S kan all-electric (zonder cv-ketel) of hybride (met cv-ketel) worden opgesteld. Bij een all-electric opstelling is er een voorraadvat nodig om het warme water in te bufferen. In een hybride opstelling blijft de cv-ketel het warme tapwater maken. Een hybride opstelling kan een goede optie zijn als de woning nog teveel warmte verliest in zeer koude winters. Op de zeer koude dagen krijgt de cv-ketel het signaal van de warmtepomp om bij te springen, maar het grootste deel van het jaar verwarmt de warmtepomp de woning.


Wat merkt u als verschil na installatie van de warmtepomp?

Een warmtepomp verwarmt de woning het meest efficiënt op een lage temperatuur. Als u nu al vloerverwarming in combinatie met een cv-ketel heeft, zult u niet veel merken op het vlak van comfort, aangezien u al gewend bent aan een warme vloer. Als u radiatoren gewend bent, zult u wel verandering ervaren. Immers, de stralingswarmte die u gewend bent, zal u meestal niet voelen als op een lagere temperatuur wordt verwarmd. De temperatuur in de woning is constanter dan bij een cv-ketel en dat voelt comfortabeler aan. Omdat het opwarmen van de woning op een lagere temperatuur gaat, dan op een hogere temperatuur, is het flink laten afkoelen van de woning niet zinvol. Het is zinvoller om de thermostaat op ongeveer dezelfde stand te laten staan voor het beste rendement. Vanaf nu is het altijd lente in huis....


Interesse in een warmtepomp van Itho Daalderop?

Neem contact op met een dealer bij u in de buurt

Naar de dealerlocator