Technische vragen

U kunt met uw vragen terecht bij de installateur of een verkooppunt. Hij beschikt over de juiste kennis en documentatie. Itho Daalderop-dealers of -verkooppunten bij u in de buurt kunt u via deze pagina opzoeken.
Reeds bestaande ventilatieboxen van Itho, Itho Daalderop of andere merken kunnen eenvoudig vervangen worden door een nieuwe Itho Daalderop ventilatiebox. Indien het een ander merk betreft en u gebruikt een bedrade afstandsbediening van dat merk dan kan het zijn dat de Itho Daalderop ventilator daar niet op reageert omdat elk merk zijn eigen bedradingsschema is. Daarom raden wij aan om de bedrade afstandsbediening van het ander merk niet meer te gebruiken en te vervangen door draadloze Itho Daalderop afstandsbedieningen.
Ja, er kunnen meerdere RFT-afstandsbedieningen worden gebruikt op een CVE, tot totaal 20 RF-producten kunnen worden aangemeld. Het is dus mogelijk om naast de keuken ook in de badkamer en toilet een (extra) afstandsbediening te plaatsen.
Het lijkt erop dat de aanmelding tussen de bediening en de CVE niet meer aanwezig is. Om e.e.a. uit te sluiten verzoeken wij u de zender nogmaals aan te melden bij de CVE unit. Op deze video ziet u hoe u dat kunt doen. En/of doorloop de volgende stappen: Het verdient de voorkeur om de RFT bedieningsschakelaar aan te melden in de nabijheid van de ventilatie-unit. Hierdoor kan direct worden gecontroleerd of de RFT bedieningsschakelaar goed is aangemeld. Om een RFT bedieningsschakelaar aan te melden moet eerst de voedingsspanning van de unit worden onderbroken (ca. 15 seconden) door de stekker uit het stop­ contact te halen en deze daarna weer in het stopcontact te doen. Vervolgens moet binnen 2 minuten de RFT bedieningsschakelaar worden aangemeld bij de ventilatie unit. Dit kan worden gedaan door twee diagonaal geplaatste knoppen van de RFT bedieningsschakelaar langer dan één seconde tegelijkertijd in te drukken. Als de RFT bedieningsschakelaar is aangemeld zal de ventilatie­unit even in toerental variëren om aan te geven dat de aanmelding is gelukt. Hierna kan de ventilatie­unit door de RFT bedieningsschakelaar worden bediend.
Mogelijk dat de batterij leeg is. U kunt hier zien hoe u de batterij moet vervangen. Is het probleem dan nog niet verholpen, raadpleeg dan uw installateur.
De CVE is helaas in één kleurstelling leverbaar.
Afhankelijk van het soort ventilatiesysteem bestaan er verschillende mogelijkheden om dit op te lossen. Neem contact op met ons via het contactformulier op onze website en vul daar naast de klacht ook het bijbehorende ventilatiesysteem zodat wij u passend kunnen helpen.
Het is erg belangrijk dat uw huis 24/7 goed geventileerd is. Daarom blijft de ventilatie-unit altijd draaien als de stekker in de wandcontactdoos zit. Bij calamiteiten in de omgeving is het verstandig om de stekker uit het stopcontact te halen.
Het is erg belangrijk dat uw huis 24/7 goed geventileerd is. Daarom blijft de ventilatie-unit altijd draaien als de stekker in de wandcontactdoos zit. Bij calamiteiten in de omgeving is het verstandig om de stekker uit het stopcontact te halen

De filters van uw ventilatie unit met warmteterugwinning, type HRU, dient u afhankelijk van het type ventilatiesysteem gemiddeld 1 x per half jaar te reinigen of te vervangen. Schoonmaken van het filter kan éénmalig door deze voorzichtig te stofzuigen. Bij de volgende beurt dient u het filter voor de juiste werking van het apparaat te vervangen. De filters zijn bereikbaar door onderstaande stappen te doorlopen:

  • Maak de unit spanningsloos door de stekker uit de wandcontactdoos te halen
  • Verwijder de filters door deze uit de unit te halen
  • Plaats de nieuwe filters terug in de ventilator
  • Schakel de unit weer in

Bij sommige HRU’s moet deze ook gereset worden zodat het vuilfilterindicatie uit gaat. Raadpleeg ook deze instructievideo’s of de handleiding van het toestel:

De filters zijn bereikbaar door onderstaande stappen te doorlopen:

  • Maak de unit spanningsloos door de stekker uit de wandcontactdoos te halen
  • Verwijder de filters door deze uit de unit te halen
  • Plaats de nieuwe filters terug in de ventilator
  • Schakel de unit weer in

Bij sommige HRU’s moet deze ook gereset worden zodat het vuilfilterindicatie uit gaat. Raadpleeg ook deze instructievideo’s of de handleiding van het toestel:

De ventilatie unit wordt standaard voorzien van een zogenaamd G3/ISO Coarse >45% filter omdat een nieuwbouwwoning nog veel bouwstof bevat. Daarna kan de unit voorzien worden van een G4 ISO Coarse 65% filter. Heeft u last van astmatische- of luchtwegklachten, een stof- of pollenallergie of woont u in een regio met veel fijnstof/luchtverontreiniging? Dan raden wij het fijnmazige F7 Iso ePM1 70% filter aan.
Op onze website vindt u onder het tabblad ‘producten’ de doorklik naar onze cv-ketels. Zoek daar de juiste cv-ketel op en kijk dan op het tabblad ‘documentatie en downloads’ voor een gebruikershandleiding. In deze handleiding vindt u. o.a. de lijst met storingscodes.
De BTV-ssst wordt bediend met de lichtschakelaar of een aparte schakelaar. Zodra de schakelaar wordt ingeschakeld schakelt ook de ventilator aan. Zodra de schakelaar wordt uitgeschakeld schakelt ook de ventilator uit of blijft deze tijdelijk nadraaien, afhankelijk van de regeling.