Climate Connect FAQ

Op deze pagina kunt u de meeste gestelde vragen vinden. Door op de vragen te klikken, krijgt u de antwoorden te zien. Wilt u terug naar de pagina over de Climate Connect-app? Klik dan hier.

Algemeen

Door gebruik te maken van de App (waaronder mede wordt verstaand het downloaden en de installatie ervan) aanvaardt de gebruiker de gebruikersvoorwaarden.

De boiler wordt gekoppeld aan het wifi netwerk en energienet. De gegevens van de gebruiker (locatie) worden doorgespeeld naar Centrica (aggregator) om de boiler op afstand te kunnen inschakelen bij onbalans op het energienet.

Itho Daalderop vraagt je alleen om die persoonsgegevens die nodig zijn om je product goed te laten werken, persoonsgegevens kunnen alleen gedeeld worden na akkoord.

Deze vind je op je energierekening, ook wel jaarafrekening genoemd. Vanwege het unieke karakter van iedere EAN-code kan het zijn dat je twee EAN-codes ziet op de energierekening, bijvoorbeeld een elektriciteit EAN code en een gas EAN code.

Helaas is het niet mogelijk om na aanmelding uw gegevens te wijzigen, u zult hiervoor een nieuw account moeten creeren.

De gebruiker van de app kan zich uitschrijven/afmelden wanneer hij/zij verhuisd. Wanneer hij/zij dat niet doet en er komt een nieuwe bewoner die zich aanmeldt, wordt automatisch de oude data overschreven

Dat kan zeker. We staan altijd open voor feedback en/of opmerkingen zodat we voortdurend kunnen optimaliseren. Neem gerust contact met ons op via het contacformulier op de website.

Climate Connect App

Welke versie van iOS of Android heb ik nodig voor de Climate Connect App? U heeft een iPhone nodig met minimaal iOS13.6 of een Android toestel met minimaal Android 6. Om goed en veilig gebruik te kunnen maken van de App moet u het meest actuele besturingssysteem van Apple of Google gebruiken. Anders kan het zijn dat de App niet of niet goed werkt

Helaas is de app niet beschikbaar voor verouderde toestellen. Op dit moment is minimaal iOS 13.6 of Android 6 nodig om onze app te kunnen gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van de App, moet u de App downloaden via de App-store van Apple of de Playstore van Google.

Itho Daalderop rekent geen kosten aan het gebruik of downloaden van de app. U draagt zelf de kosten van de aanschaf en gebruik van de Apparatuur en verbindingen (mobiel en/of draadloos internet) die nodig zijn voor het gebruik van de diensten via de App..

Inzicht in verbruik en kosten en extra functionaliteiten waaronder het boosten van de boiler op afstand.

Ja, in het tabblad energieverbruik kunt u de waarden terugvinden over uw stroomverbruik per dag.

Als er een nieuwe versie beschikbaar is, krijg je op je toestel een melding van de App Store of Google Play Store.

Berekening wordt gebaseerd op het tarief als ingevuld in de Climate Conenct App., bij afwezigheid van een tarief wordt €0,21 gebruikt.

Service/storingen

Verbruik kan pas berekend worden na een periode van 30 dagen en is pas nuttig na 60 dagen

Het kan aan meerdere factoren liggen waaronder:

  1. Bluetooth op de boiler is niet ingeschakeld
  2. Knopje niet lang genoeg ingehouden
  3. Scherm was nog niet actief waardoor het ingedrukt houden van de knop niet wordt geregistreerd
  4. Er is nog een bluetoothverbinding met een andere smartphone
  5. Er was een bluetoothverbinding, maar die is verbroken waardoor de bluetooth op de boiler opnieuw moet worden ingeschakeld
  6. De CC-app heeft niet genoeg rechten
  7. Locatie op de smartphone is niet ingeschakeld waardoor CC-app niet goed functioneert
  8. Controleer of de AP mode is geactiveerd op uw toestel.
>

Als het stoppen en opnieuw openen van de app het probleem niet verhelpt, kunt u de boiler opnieuw opstarten.

Green Energy Smartboiler

Ja, RVS is net zo goed en sterk als Koper. Het is tevens corrosiebestendig en RVS heeft als bijkomende eigenschap dat het een slechtere geleider is voor warmte. Daardoor werkt deze extra isolerend en geeft een betere gelaagdheid in de boiler dan de beter geleidende materialen zoals koper.Het boilervat wordt gemaakt van RVS, een materiaal dat kwalitatief net zo sterk is als de bestaande koperen vaten en ook over unieke eigenschappen beschikt.

Dat is afhankelijk van de energietarieven en welke bespaartips u wel en niet toepast. Als gemiddelde hebben we 12% genomen in vergelijking met een reguliere boiler. Echter wanneer u de boiler vaker in vakantiemodus zet zal uw besparing oplopen.

10% komt van het feit dat de boiler slim is. Dit houdt in dat de boiler leert op basis van uw tappatroon en hier de opwarmtijd op aanpast. Doordat u zelf inzicht heeft in uw gegevens middels de app, en de boiler in vakantiestand (uit) kunt zetten, hoeft de boiler in deze tijd ook niet “actief” te blijven. Met deze en meer bespaartips kunt u tot wel 2% extra besparen bovenop de 10%.

Een elektrische boiler kan nooit hoger zijn dan B 1000W in is 1000W uit. Kan niet beter. Tapprofiel is L is gematcht aan een energielabel. Ook te maken met de groote van het vat.

Nee dit kan niet. In een reguliere Smartboiler zit niet deze functionaliteit. Als we hem Green zouden willen maken, kost dit meer dan de aanschaf van een nieuwe boiler.

Nee, u kunt geen subsidie krijgen. Wel zijn er mogelijkheden om de overwaarde van uw woning in de verduurzaming van uw woning te stoppen.

Ja zeker de Green Energy Smartboiler is uietrmate geschikt voor toepassing binnen een recreatiewoning.

Nee. De boiler kan alleen gebruikt worden op een plek waar vaste wifi verbinding is.

Ja. Voor Nederland is er een samenwerking met Centrica middels Tennet. In andere landen liggen deze regelingen anders en zijn hier andere partijen bij betrokken. Wanneer u een Green Energy Smartboiler in Nederland aankoopt.

Helaas biedt onze boiler nog geen mogelijkheid om gekoppeld te worden met pv-panelen. We sluiten echter niet uit, dat dit in de toekomst wel mogelijk is.

We bieden de gebruiker de mogelijkheid om het reguliere patroon te doorbreken wanneer de gebruiker bijvoorbeeld erg onregelmatig werkt. En dus elke week de verbruikstijden anders zijn. Dan kan men het klokprogramma instellen. We adviseren echter om de boiler op Smart control te laten staan.

De gebruiker bespaart dan sowieso altijd 10% op de reguliere boiler omdat de boiler slim is. Wanneer de app niet geïnstalleerd wordt dan kan men niet meer besparen, omdat er dan geen bespaartips gegeven kunnen worden. Het blijft dan een reguliere Smartboiler.

Dan kunnen de besparing en het verbruik niet berekend worden, omdat de waarden altijd standaard op 0 staan.

Via een redirect komt u op de website van Itho Daalderop waar u de mogelijkheid hebt om uw product te registereren.

Het kan voorkomen dat er onvoldoende warm water beschikbaar is. Door het activeren van de functie BOOST wordt het water direct, eenmalig, opgewarmd tot 85 °C. Nadat het boilerwater is opgewarmd zal de boiler weer terugkeren naar de CONFIGURATIE instellingen. U vind meer informatie hierover in de handleiding. Uiteraard is dit afhankelijk van de beginstand (watertemperatuur) hoe lang het boosten zal duren.

U vind meer informatie hierover in de handleiding. Uiteraard is dit afhankelijk van de beginstand (watertemperatuur) hoe lang het boosten zal duren.