CAS Optima, hét vraaggestuurde ventilatiesysteem in de gestapelde bouw

CAS Optima is hét vraaggestuurde ventilatiesysteem voor renovatie in gestapelde bouw. CAS Optima kan worden toegepast in combinatie met zowel de CAS 3.1 en 3.2 TO als de CAS 3.1 en 3.2 TOC-versie.

De CAS Optima-oplossing wordt zeer goed gewaardeerd wanneer er labelstappen moeten worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing is de Fctrl  tussen de 0,56 en de 0,59. Dankzij deze goede waarde biedt CAS Optima2  een eenvoudige en snelle oplossing voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat in gestapelde bouw. De scherpe prijs maakt het aantrekkelijke plaatje compleet. Uiteraard dient dit systeem te worden gecombineerd met zelfregelende raamroosters.
De basis van CAS Optima2 is de motorgestuurde regelklep. Deze klep heeft een 230V-voeding nodig, maar communiceert draadloos met de bijgeleverde CO2 -sensoren (230V), die in de woon- en of hoofdslaapkamer geplaatst worden. De motorgestuurde regelklep is tevens voorzien van een ingebouwde RV-sensor, waardoor het systeem reageert op snelle stijging van de relatieve vochtigheid. Dit in de keuken en/of badkamer.
De motorgestuurde regelklep is verder voorzien van een ingebouwde drukregelaar, waardoor het systeem zichzelf inregelt. Het gewenste debiet is spanningsloos instelbaar op de motorgestuurde regelklep.
De nieuwe motorgestuurde kleppen hebben een moderne uitstraling en zijn eenvoudig schoon te houden. Het belangrijkste is dat de motorgestuurde klep vlak op de muur wordt geplaatst. Hierdoor kan eenvoudig een brandklep worden geplaatst, zonder extra opbouw. Naast de motorgestuurde klep is er ook een instelbaar ventiel voor het toilet en/of wasruimte met hetzelfde uiterlijk als de motorgestuurde regelklep beschikbaar, die het systeem compleet maakt. Dit instelbare ventiel zorgt ervoor dat het gehele systeem op een veel lagere druk kan functioneren, waardoor het geluidsniveau in de woning en het energieverbruik nog lager zijn en eventuele schachtlekkage minder nadelige gevolgen heeft.

CAS Optima

 • Labelstappen maken in de hoogbouw
 • Vraaggestuurd ventileren o.b.v. CO2 en RV
 • Draadloze communictie via RF
 • Automatisch inregelen
 • Laag geluidsniveau en meer energiebesparing


sets

CAS Optima2-sets

Itho Daalderop brengt 2 CAS Optima2-sets op de markt. Dit zijn samengestelde sets voor veel voorkomende praktijksituaties.

 • CAS Optima2 set (2 x CO2-sensor, 1 x motorgestuurde klep)
 • CAS Optima2 PLUS set (2 x CO2-sensor 2 x motorgestuurde klep, 1 x instelbaar ventiel)

Optioneel bij te leveren

Uiteraard zijn de onderdelen ook los te verkrijgen.

 • CAS Optima motorgestuurde klep
 • CAS Optima instelbaar ventiel
 • RFT CO2-sensor 230V
 • RFT Autobediening*

*In situaties waar er een gesloten keuken is, wordt de RFT Autobediening als extra bediening in de keuken geadviseerd.


Ventilatiesystemen spelen een belangrijke rol bij het maken van labelstappen en dragen daarnaast zorg voor een gezond binnenklimaat voor de bewoners. In het gratis webinar ‘Eenvoudig labelstappen maken met ventilatie in gestapelde bouw’ nemen Itho Daalderop en R-Vent u mee in de ventilatie-uitdagingen in de gestapelde bouw. Specialisten van beide bedrijven laten enkele praktijkvoorbeelden zien, bieden ondersteuning bij het maken van keuzes én presenteren hun innovatieve nieuwe ventilatieconcepten.

webinar

ventilatieberekening