Bouwbeurs 2023

Op de Bouwbeurs, die van 6 t/m 10 februari a.s. gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht, toont Itho Daalderop weer diverse noviteiten om onze leidende positie in de energietransitie te bevestigen. Alle reden dus om een bezoek te brengen aan onze stand (Hal 7, stand D.026). Via onderstaande link kunt u gratis toegangskaarten aanvragen. Graag tot ziens!

Zie hieronder wat we tonen op de bouwbeurs.


Warmtepomp Vincent

Vincent is onze nieuwste lucht/water warmtepomp die zich helemaal thuis voelt in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Vincent is een, speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde, compacte lucht/water-warmtepomp met een fors vermogen van 4,5 kW. Door het ontbreken van een buitendeel is deze warmtepomp zeer geschikt voor de typisch Nederlandse rijtjeswoning.

Vincent bestaat enkel uit een binnendeel en wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Via de optioneel verkrijgbare dakdoorvoer wordt primair energie uit de buitenlucht benut. Indien beschikbaar kan de ventilatieretourlucht op Vincent worden aangesloten voor extra rendement. Vincent is beschikbaar in twee varianten: de V45 Combi (verwarmen, koelen en warm tapwater) en de V45 Hybride (alleen verwarmen).

De V45 Combi is bovendien een spijtvrije oplossing; het toestel kan eerst hybride worden opgesteld en in een later stadium (nadat de isolatiekwaliteit van de woning eerst nog is verbeterd) all-electric functioneren, waarbij een Itho Daalderop voorraadvat aan de installatie dient te worden toegevoegd om het warme tapwater in op te slaan.

In hybride opstelling zal de bestaande cv-ketel het warme tapwater blijven verzorgen. Indien Vincent all-electric wordt opgesteld, is voor de warmtapwaterbereiding de combinatie met onze RVS voorraadvaten type WPV 3G of Vincent Toren voorraadvat (bij plaatsing van Vincent bovenop het voorraadvat) nodig. Zo ontstaat een mooie, compacte torenopstelling met een maximale hoeveelheid warm tapwater op een minimaal vloeroppervlak van slechtst 60x60 cm! Bij toepassing van het voorraadvat WPV 3G wordt het voorraadvat los van Vincent geïnstalleerd. Dit is met name handig als de installatie hierdoor beter inpasbaar is in de woning.


Warmtepomp Amber

Er wordt achter de schermen ook hard gewerkt aan de introductie van onze nieuwe monoblock-warmtepomp Amber met het milieuvriendelijkste koudemiddel van dit moment, R290. Deze warmtepomp bestaat uit enkel een buitendeel en wordt leverbaar in vermogens van 6,5kW, 9,5kW en 12kW. Deze warmtepomp past perfect in woningen waar er een wat hoger vermogen nodig is, zoals bijvoorbeeld een hoekwoning, twee-onder-één-kapper of vrijstaande woning.


Nieuwe voorraadvaten

Vanaf november 2022 leveren wij twee geheel nieuwe productlijnen voorraadvaten. Dit ter vervanging van het huidige 2G voorraadvaten assortiment. Het betreft de direct verwarmde WPV 3G en indirect verwarmde I-WPV 3G warmtepompvoorraadvaten.

De belangrijkste wijzigingen zijn dat de mantel voortaan uit één stuk plaatmateriaal wordt gemaakt waardoor deze sterker is. De onder- en bovenpanelen zijn van een diepere rand voorzien, waardoor het voorraadvat gemakkelijker te hanteren is. De aansluitingen van de voorraadvaten blijven ongewijzigd en bij de 3G voorraadvaten worden eveneens de flexibele aansluitsets en inlaatcombinatie meegeleverd zoals u van ons gewend bent.

De nieuwe WPV 3G vaten zijn verkrijgbaar in de volumes 150L, 200L, 240L en 270L. De Vincent Toren voorraadvaten zijn beschikbaar in 120L, 150L, 200L en 240L. De voorraadvaten 150L, 200L en 240L kunnen aan de muur worden gehangen of op de vloer worden geplaatst. Het 270L voorraadvat wordt altijd op het separaat te bestellen vloerframe geplaatst.

Geheel nieuw is ook het horizontale voorraadvat WPV-H. Dit voorraadvat ligt op de grond waardoor het flexibel te plaatsen is, bijvoorbeeld achter het knieschot. De WPV-H is vanaf maart 2023 te bestellen in de formaten 200, 240 en 270 liter.


Vraaggestuurd ventileren

Zonering aanbrengen binnen ventilatie-oplossingen biedt extra voordelen. Door middel van zoneren wordt er gerichter geventileerd in de woon- en/of slaapzone. Dit is energiezuiniger, reduceert geluid en zorgt voor een beter en gezonder binnenklimaat waar het op dat moment nodig is.


HRU ECO 300 DuoZone

De HRU ECO 300 DuoZone zorgt ervoor dat er in twee zones (woon- en/of slaapzone) vraaggestuurd geventileerd kan worden op basis van CO2-meting. Dit door het eenvoudig plaatsen van twee zonekleppen in het luchttoevoerkanaal. De montage van de zonekleppen is zeer installatievriendelijk en kan eenvoudig direct op de HRU ECO 300 DuoZone als elders in het luchttoevoerkanaal naar de woonkamer en de slaapkamer geplaatst worden. De combinatie van het hoge rendement van de unit, zonekleppen en de CO2-sensoren zorgt voor een BENG-bijdrage van Fctrl 0,44.

De HRU ECO 300 kan ook worden toegepast zonder zonering.


HRU 400 QuattroZone

Bij een DuoZone oplossing wordt er gezoneerd op de toevoer van ventilatielucht op basis van CO2-metingen in de woonkamer en hoofdslaapkamer. Zonekleppen worden hierbij direct op de WTW-unit of in het kanaal geplaatst. Met de HRU 400 QuattroZone oplossing kan er tevens op de afvoer van de keuken en de natte ruimtes (badkamer, toilet en/of wasruimte) gezoneerd worden. Dit door middel van de bediening van de RFT Auto. Wanneer er in de woonkamer geen mensen zijn wordt daar minder geventileerd. Hetzelfde geldt ook voor de slaapzone. Het zoneren gebeurt door middel van vier zonekleppen, namelijk twee zonekleppen op de toe- en twee zonekleppen op de afvoer van de HRU 400. Uiteraard staat de zoneklep nooit helemaal dicht en wordt er altijd minimaal geventileerd. De HRU 400 QuattroZone oplossing is nog energiezuiniger en tevens wordt het toch al lage geluidsniveau van de WTW-unit nog lager. In een BENG-berekening mag gerekend worden met een fctrl van 0,41.

De HRU 400 kan ook toegepast worden in DuoZone uitvoering (BENG-bijdrage fctrl 0,44) en uiteraard ook zonder zonering.


Vraaggestuurde dakventilator CAS ‘in the cloud’

Het combineren van de CAS dakventilator met Connect en/of Optima levert veel voordelen op. Door de Connect functionaliteit is dit de eerste dakventilator van Itho Daalderop die rechtstreeks met de Cloud verbonden kan worden. Dit levert de installateur veel tijdwinst op omdat deze dakventilator op efficiënte wijze door slechts één persoon, in plaats van twee, ingeregeld en in bedrijf gesteld kan worden. Het project kan vooraf door de werkvoorbereiding worden geüpload naar de Cloud, zodat de inbedrijfstelling op het werk nog sneller verloopt.

CAS Optima is hét vraaggestuurde ventilatiesysteem voor renovatie in hoogbouwcomplexen. Hiermee kunt u zeer eenvoudig labelstappen maken bij shuntkanalen, natuurlijke ventilatie of vervanging van (eventueel drukgestuurde) ventielen. CAS Optima bestaat uit CO2-gestuurde kleppen in de woning. Het systeem wordt zeer goed gewaardeerd wanneer er labelstappen gemaakt moeten worden. Afhankelijk van de toepassing ligt de Fctrl tussen de 0,56 en 0,59. Hierdoor, in combinatie met de scherpe prijsstelling, biedt CAS Optima een eenvoudige en snelle oplossing om in de gestapelde bouw een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat te creëren.


Smart-upp smartboiler

De Smart-upp is een slimme RVS boiler, die energie bespaart door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker. Met de Smart-upp kan tot wel 12% energie bespaard worden (ten opzichte van een standaard elektroboiler) omdat de boiler zelflerend functioneert. Door het gebruik van de Climate Connect-app wordt de energiebesparing gestimuleerd bij de gebruiker en krijgt deze inzicht in het energieverbruik van de Smart-upp.

Bovendien wordt deze boiler geproduceerd in de meest duurzame RVS-lijn ter wereld. De Smart-upp is uitermate geschikt voor appartementen en woningen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. En wat ook handig is: de Smart-upp kan elke boiler eenvoudig en één op één vervangen! En dat alles met de vertrouwde Itho Daalderop kwaliteit.


Gratis toegangskaarten

Alle reden dus om een bezoek aan te brengen aan onze stand (Hal 7, stand D.026). Via onderstaande link kunt u gratis toegangskaarten aanvragen. Graag tot ziens!