Uitfasering additionele Spider producten

Alle Spidergebruikers is gevraagd een keuze te maken welke compensatie u wenst te ontvangen. Hierin heeft u de keuze kunnen maken voor een financiele compensatie of de compensatie vervangende hardware van Plugwise.

Wanneer u beschikt over een HP-S warmtepomp krijgt u het verzoek om een afspraak in te plannen met onze servicepartner. Uw systeem wordt kosteloos voorzien van nieuwe regelapparatuur. De eventueel eerder gemaakte keuze voor een financiele compensatie dan wel vervangende hardware komt hiermee te vervallen.

Om het voor u als ontvanger van vervangende hardware Plugwise makkelijker te maken is er een Stappenplan gemaakt en zijn er afspeellijsten beschikbaar waarin u stap voor stap door de installatie van het Plugwise systeem wordt begeleidt.

In onderstaande tabel ziet u welk Plugwise artikel als vervanger dient voor het betreffende Spider component.

Stappenplan

In deze korte beschrijving leest u hoe u de huidige Spider installatie dient te demonteren alvorens u de hardware van Plugwise kunt installeren. In veel gevallen kunt u uw hudige Spider thermostaat blijven gebruiken in de nieuwe installatie Plugwise. Ook deze informatie vindt u terug in ons Stappenplan.

  1. Demonteer alle Spider componenten uit uw huidige installatie, m.u.v. uw bedraade Spider thermostaat wanneer u deze wilt blijven gebruiken. Alle componenten kunnen nadat deze spanningsloos zijn gemaakt veilig worden verwijderd uit de installatie.
  2. Reset de bedraade Spider thermostaat wanneer u deze in uw nieuwe installatie wilt (her)gebruiken.Gebruik hiervoor hoofdstuk 11.3 op pagina 81 van de handleiding Spider thermostaat.
  3. Wanneer u beschikt over een Itho Daalderop ventilatie-unit kunt u deze in de meeste gevallen draadloos verbinden met de Spider thermostaat waarmee u de gewenste ventilatiestand kunt kiezen vanaf de thermostaat . Tevens ontvangt u servicemeldingen op het display van uw thermostaat wanneer de betreffende ventilatie-unit hierin voorziet. Gebruik hiervoor hoofdstuk 5.1.2. op pagina 36 van de handleiding Spider thermostaat.
  4. Indien uw systeem ook gebruik maakt van één of meerdere Spider Draadloze Schakelmodule (SDS) dan dient u de bekabeling in de SDS los te maken zodat u de bekabeling kunt hergebruiken bij de installatie van een Plugwise Relaisbox. Let op! Maak voorafgaand hieraan de SDS spanningsloos door de stekker uit de wandcontactdoos te nemen.
  5. Indien uw systeem ook gebruik maakt van een in uw meterkast geïnstalleerde Spider DIN-rail module kunt u deze gewoon laten zitten. De module is weliswaar overbodig geworden na de-installatie van het Spider systeem maar heeft geen effect op uw elektrische installatie. Desgewenst kunt u een elektrotechnisch installateur vragen deze module alsnog te verwijderen.
  6. Voor uitgebreide installatievideo's van het Plugwise systeem kiest u het scenario dat bij uw situatie past. Deze zijn te vinden onder het kopje: Installatievideo’s Plugwise.

Installatievideo’s Plugwise

Voor de meest gangbare scenario’s zoals; CV-ketel op afstand bedienen, multizonering en slimme meter data uitlezen, zijn handige afspeellijsten gemaakt om u installatie makkelijk te doorlopen.

Tevens vindt u op de webpagina www.plugwise.com/itho-daalderop/ alle informatie over de samenwerking tussen Plugwise en Itho Daalderop inzake Spider uitfaseren. Hierin staan ook de meest gestelde vragen waarnaar wij u graag verwijzen mocht u voor, tijdens of na uw installatie toch nog vragen hebben.