Toolbox

Onze oorsprong: Itho sinds 1919 en Daalderop sinds 1880

Itho Daalderop is ontstaan op 1 januari 2011 uit een samenwerking tussen twee Nederlandse bedrijven: Itho en Daalderop. Beide bedrijven waren decennialang zelfstandig actief in de installatiemarkt en hebben een rijke historie.

Itho
Itho, wat staat voor Internationale Technische Handels Onderneming, is opgericht in 1919 in Schiedam. Initieel was Itho een groothandel voor installatieproducten, maar al snel werd het een handelsorganisatie die diverse merken importeerde en haar programma opbouwde met ventilatieproducten, regelapparatuur en warmtetechniek - met onder andere de eerste radiatorthermostaten. Vanaf de jaren '50 werden ventilatie-, warmte- en koeltechniek de pijlers van het assortiment, bestaande uit een grote diversiteit aan merken.

In 2000 werd bij Itho het roer volledig omgegooid. Het bedrijf constateerde dat er op het gebied van klimaatverandering veel te innoveren viel en besloot daar haar niche van te maken. Itho startte met productontwikkeling en een eigen productie van ventilatoren en cv- en warmwaterapparatuur.

Daalderop
Daalderop is opgericht in 1880 in Tiel. In de beginjaren werkten bij Daalderop zo’n twintig mensen die koperen gebruiksvoorwerpen maakten, zoals pannen, ketels en olielampen. Het bedrijf groeide en begon met export van onder meer petroleumlampen, gaslampen en gekleurd koperwerk. Midden jaren twintig richtte Daalderop zich op de vervaardiging van elektrische huishoudelijke producten.

Zo’n tien jaar later bleek de binnenlandse concurrentie zo groot dat nieuwe productmarkten werden aangeboord en zo ontstonden de eerste boilers, toen nog ‘heetwaterreservoirs’ genoemd. De boilers waren een succes, maar daarnaast bleef Daalderop de meest uiteenlopende huishoudelijke artikelen maken, met als gemeenschappelijke link dat ze voor het grootste deel bestonden uit metaal - zoals koper, aluminium, tin en messing. 

Itho Daalderop
Sinds midden jaren '80 legt Daalderop zich steeds meer toe op de ontwikkeling en productie van warmwater- en verwarmingsapparatuur. Vanaf dat moment is de ambitie van Daalderop kwaliteitsproducten ontwikkelen die comfort brengen in de woning. Al halverwege de jaren '90 wordt duurzaamheid daaraan toegevoegd, door innovatieve producten zoals HR-ketels en zonneboilers, die de basis vormen van de innovatieve producten van nu. Vandaag de dag zorgt Itho Daalderop voor producten en totaaloplossingen die een optimaal binnenklimaat mogelijk maken.

button informatieaanvraag HP-M 25 i