Veelgestelde vragen - CVE ECO RFT

Mocht er onverhoopt geen goede luchtdichte afsluiting tussen de uitblaastuit van de CVE ECO RFT en het uitblaaskanaal aanwezig zijn, dan zou eventuele condensatie, ontstaan in het uitblaaskanaal, terecht kunnen komen bij de elektronica. Door het plaatsen van een blister in de unit, wordt voorkomen dat dit vocht in aanraking met de elektronica komt.

Door condensatie aan de binnenzijde van het uitblaaskanaal, in combinatie met onvoldoende afsluiting van de aansluiting op de uitblaastuit van de unit (installatiefout) kan er mogelijk vocht aan de bovenzijde op de unit komen. Dit vocht kruipt naar de rand van de voordeksel en kan op deze manier in de unit komen op een plaats waar de elektronica zit. Hierdoor kan de print defect gaan.

Door een goede luchtdichte afsluiting te maken tussen de uitblaastuit van de CVE ECO RFT en het uitblaaskanaal, wordt voorkomen dat eventuele condensatie, ontstaan in het uitblaaskanaal, bij de elektronica terecht zou kunnen komen.

Ja, er kunnen meerdere RFT-bedieningsschakelaars worden gebruikt. Het is dus mogelijk om naast de keuken ook in de badkamer en toilet een (extra) bedieningsschakelaar te plaatsen.

De meeste ventilatiesystemen hebben een driestandenschakelaar:

Stand 1 

De stand 1 is bedoeld als laagstand en wordt gebruikt als er niemand aanwezig is. 

Stand 2

De stand 2 is bedoeld als middenstand en wordt gebruikt als er één of meerdere personen aanwezig is.  

Stand 3

Stand 3 is bedoeld als hoogstand en wordt gebruikt bij gebruik van de douche en/of het gebruik van een op het ventilatiesysteem aangesloten HR-wasemkap. Tip: laat stand 3 tot een half uur na het douche/koken aanstaan om alle luchtjes/vocht goed af te voeren.

Nee, helaas zijn deze CVE-units niet geschikt om met een afstandbediening uit te breiden. Alleen ventilatie-units van het type CVE ECO zijn geschikt voor een draadloze afstandbediening.

Geen van onze ventilatiesystemen kan d.m.v. de bedieningsschakelaar uitgezet worden. Wij adviseren om altijd te ventileren, ook 's nachts, al is het maar in de laagste stand. Dit om gezondheids- en vochtproblemen te voorkomen.

U bent natuurlijk vrij om de ventilator uit te schakelen door de stekker uit het stopcontact te halen; wij zullen dit nimmer adviseren.