Toolbox

Iedere ruimte haar eigen warmte

Met zonering kun je iedere ruimte afzonderlijk verwarmen. Dat klinkt comfortabel en energiezuinig – en dat is het ook. Hieronder leggen we uit waarom.

Waar bestaat zo’n regeling uit? Om te beginnen heb je in ieder geval een thermostaat en een aantal draadloze radiatorregelaars nodig. Dat laatste is afhankelijk van het aantal zones of ruimtes. Per ruimte of zone heb je één of meerdere radiatorregelaars en optioneel één thermostaat. Een enkele thermostaat volstaat nauwelijks meer in de (te) goed geïsoleerde huizen van tegenwoordig. De zon kan ervoor zorgen dat het in de ene ruimte te warm wordt, terwijl andere ruimtes te koel kunnen blijven. Ook bij het gebruik van een openhaard zorgt zonering ervoor dat de overige kamers altijd de juiste temperatuur behouden. Redenen genoeg voor een afzonderlijke aanpak, bijvoorbeeld met de Spider Multizone-set. Het pakket past op vrijwel iedere moderne cv-installatie. Wil je weten of jouw huis geschikt is? Kijk dan hier!

Temperatuur
De juiste temperatuur. In de juiste ruimte, op het juiste moment. Daar draait het allemaal om bij zonering. Voorbeeld: je stapt uit bed op een koude winterochtend, op weg naar de badkamer. Dan wil je een warme ruimte binnenstappen, nog voordat de warme kraan opengaat. Voordat je onder de douche stapt, warm je alvast de keuken voor. Terwijl je aan de ontbijttafel zit, breng je de studeer- of werkkamer op temperatuur want je werkt of studeert thuis vandaag. Omdat je alleen in deze ruimtes verblijft, hoef je de andere ruimtes niet te verwarmen. Iets warmer of juist even frisser? Je regelt het eenvoudig voor iedere ruimte.

Comfort
Comfort en gemak: daarom kies je voor Spider Zonering. Iedere ruimte haar eigen temperatuur, bediening en klokprogramma. Je hoeft niet meer handmatig aan alle knoppen te draaien en je kunt niet meer vergeten welke radiatoren wel of niet aanstaan. Spider Zonering wordt aangestuurd door een compleet klimaatsysteem waarmee je ventilatie, verwarming en elektrische apparatuur regelt – altijd en overal, met Spider App op je mobiel en tablet. Dus ook wanneer je onderweg bent. Met Spider Web kun je monitoren, het klokprogramma instellen en hou je inzicht in en controle over verbruik en kosten.

Energiebesparing
In de ruimte waar je niet verwarmt, verbruik je geen warmte, geen energie en dus geen kosten. Zo simpel is het. Je verbruikt dus alleen wat je nodig hebt, waar je het nodig hebt. Verschillende onderzoeken tonen aan dat hiermee tot wel 35 procent op verwarmingskosten bespaard kan worden.

Installatie en bediening
De draadloze knoppen kun je gewoon op de bestaande knoppen installeren. Ze communiceren met de Spider Gateway. De knoppen kun je natuurlijk handmatig aansturen met de thermostaat zelf, maar je kunt er ook de Spider App op mobiel of tablet voor gebruiken. Zo kun je altijd en overal je ideale binnenklimaat regelen – ook buiten de deur. Weet je van tevoren welke temperatuur je structureel in welke ruimte wilt? Stel dan het klokprogramma in via Spider Web, het digitale dashboard. Configuratie is eenvoudig: je sleept de aangemelde componenten simpelweg naar de betreffende zone of kamer. Slim geregeld!

Meer weten over zonering? Je leest er alles over op de zoneringspagina op de Spiderwebsite.