Toolbox

Geen fijnstof meer in mijn huis!

Elk jaar weer wordt er in wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat luchtvervuiling in Nederland het grootste milieuprobleem is met een enorm effect op onze gezondheid. Luchtvervuiling zorgt voor hart- en vaatziekten, long- ziekten en vroegtijdige sterfte![1]

Gezonde buitenlucht is in Nederland schaars. Maar ook gefilterde lucht die we in huis inademen, kan schadelijk zijn. Elk jaar overlijden in Nederland 5.700 mensen aan de gevolgen van slechte lucht, 12.000 mensen belanden met spoed in het ziekenhuis.  [2]

De kwaliteit van de lucht die wij in ons eigen huis inademen wordt dagelijks negatief beïnvloedt door fijnstof, uitlaatgassen, uitstoof van houtkachels, maar ook door pollen, bacteriën en virussen.


Deze kleine vaak zeer schadelijk deeltjes zijn beter om uit je binnenklimaat te filteren voordat je ze als mens inademt.

Onzichtbaar gevaar
Het is wetenschappelijk aangetoond dat ons lichaam onherstelbare schade ondervindt door de kleine fijnstofdeeltjes in de lucht die we inademen. Ze kunnen nauwelijks door de neus en slijmvliezen gefilterd worden en komen via de longen in de bloedbaan terecht. Klachten als astma, allergieën, concentratieverlies, kuchen en niezen of droge ogen zijn daardoor steeds vaker aan de orde. Fijnstof is voor iedereen schadelijk en zeker voor mensen met een zwakker immuunsysteem hebben. Luchtfiltratie waarbij deze kleinste deeltjes gefilterd worden is daarom altijd zinvol. Het is misschien wishful thinking om de bron van de luchtvervuiling aan te pakken, maar Itho Daalderop biedt wel oplossingen om ervoor te zorgen dat het niet je huis binnendringt.

Pure schone lucht zonder ziekteverwekkers
In onze huidige kantoren, woon- en slaapkamers is frisse lucht afkomstig van buiten en wordt het via een ventilatiesysteem de betreffende leefruimte ingeblazen. Nieuwbouwhuizen zijn standaard luchtdicht gemaakt vanwege energiezuinige EPC voorschriften. Een centraal ventilatiesysteem is dan nodig voor de circulatie van de lucht. Echter, in het geval dat de concentratie fijnstof zeer hoog is, of in het geval een of meerdere bewoners luchtwegklachten of een andere immuun aandoening heeft, dient de aangevoerde lucht extra gefilterd te worden. Itho Daalderop streeft al jaren naar een optimaal schoon en gezond binnenklimaat. Met een team van experts op het gebied van filtersystemen (onder de merknaam ASPRA) is PureBlue ontwikkeld. Een filtersysteem dat los in elke ruimte geplaatst kan worden of zelfs aan een bestaand ventilatiesysteem met warmteterugwinning gekoppeld kan worden! Maar liefst 99% van de aangevoerde lucht wordt gefilterd en ziekteverwekkers krijgen geen kans meer.

Een PureBlue filtersysteem werkt volgens een elektrostatisch systeem. Het houdt de kleinste deeltjes vast, zonder snel te verstoppen. Er komt geen schadelijk ozon vrij, in tegenstelling tot andere producten.

De toepassingen zijn breed, denk aan woningen, kinderdagverblijven, scholen en zorginstellingen.
Overal waar mensen wonen, werken en leven kan nu echt pure schone lucht ingeademd worden.


Kijk meer informatie over fijnstof en luchtreiniging op www.fijnstoftotnadenken.nl 
én voor alle Climate for Life oplossingen van Itho Daalderop op www.ithodaalderop.nl

      

[1] https://milieudefensie.nl/publicaties/factsheets/informatieblad-roet-de-...

[2] http://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/246734/lucht-in-nederland-niet-gez...